Update | Masi weerlegt berichtgeving van Mol en Marko Formule 1

Update | Masi weerlegt berichtgeving van Mol en Marko

Door Christian Moerman 21 februari 2020 | 12:50


Helmut Marko denkt dat het DAS-systeem dat Mercedes vandaag aan de wereld getoond heeft, illegaal is. Tegenover Auto Bild Motorsport geeft de Oostenrijker aan dat hij niet verwacht dat Mercedes in 2020 met het systeem zal rijden.

'Als je actief de camber van de wielen aanpast terwijl je rijdt, dan verandert het contactveld dat je hebt met het circuit', zo opent de Red Bull-adviseur tegenover het Duitse motorsportmedium.

Marko vervolgt: 'Daarmee verander je dus ook - in hele, hele kleine mate - de hoogte van de bolide naar het wegdek. Dat is verboden omdat het systeem vergelijkbaar is met een functionerende actieve suspensie.'

Mercedes spreekt Marko tegen

James Allison gaf eerder vandaag tijdens een interview aan dat Mercedes zich van geen kwaad bewust is. Als men bij Red Bull daadwerkelijk de gedachtegang van Marko volgt, dan zal een formeel protest een kwestie van tijd zijn.

'De FIA weet ervan, naar mijn mening zijn de regels duidelijk als het op het stuur aankomt. Ik denk niet dat wij die regels overtreden', concludeerde de technisch directeur van Mercedes in Barcelona. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 12.50u | Mol: 'Horen hier dat het DAS-systeem voor 2020 verbannen is'

Olav Mol is voor de Nederlandse Formule 1-fans afgereisd naar het Circuit de Barcelona-Catalunya. Vanaf het circuit meldt Mol nu dat het DAS-systeem verbannen is voor 2020.

Mercedes introduceerde in de eerste testweek het DAS-systeem. Een systeem waarmee de coureurs hoek van de banden ten opzichte van het circuit kunnen aanpassen.

Het zorgde voor controverse alom. Red Bull en Ferrari doken meteen op het nieuwe systeem en Marko kwam al snel met de mededeling dat het DAS-systeem reglementair onjuist is.

Mol reageert vanuit Barcelona

Mol meldt via Twitter nu ook vanaf Barcelona dat er gezegd wordt dat het DAS-systeem niet gebruikt zal gaan worden: 'We horen hier dat het voor 2020 al verbannen is.' (Foto: Ziggo Sport)

Update II 15.30u | Masi weerlegt berichtgeving van Mol en Marko

In tegenstelling tot wat Helmut Marko en Olav Mol eerder beweerden, mag het DAS-systeem van Mercedes in 2020 gebruikt worden.

Michael Masi hakte vandaag tijdens een persconferentie de knoop door, nadat er veel opheft onstaan is rondom het stuursysteem van de Duitse renstal. Marko merkte op dat het teveel op een actieve suspensie leek.

Mol tweette vanuit Barcelona dat daar gezegd werd dat het systeem in 2020 ook al verboden zou zijn. Dit blijkt achteraf onjuiste berichtgeving te zijn geweest. Ferrari heeft al aangegeven te kijken naar een mogelijke introductie van het systeem in de SF1000.

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws