Hamilton niet bang: 'Nieuw 'DAS' systeem is goed over nagedacht' Formule 1

Hamilton niet bang: 'Nieuw 'DAS' systeem is goed over nagedacht'

Door Maurits Kappetijn 20 februari 2020 | 18:31


Lewis Hamilton is een tevreden coureur na de eerste twee testdagen van Mercedes. De regerend wereldkampioenen legden veel rondes af, maar introduceerden vooral een nieuw fenomeen op het Spaanse circuit: het zogenaamde 'DAS'-systeem. 

'Het was een hele goede dag', begint een gemotiveerde Hamilton. 'Iedereen van het team heeft vandaag geprofiteerd van de vele ronden die we hebben gereden. We hebben meer dan 170 rondjes gereden vandaag en dat is geweldig voor het verzamelen van data. We doen alles stap voor stap, aan de hand van data van de auto', aldus de Brit tegenover F1TV. 

Hamilton overtuigd van nieuw 'DAS' systeem

Volgens Hamilton gaat het nieuwe foefje, de zogenaamde 'DAS' niet voor problemen zorgen met het oog op legaliteit en de komende races. 'Ik heb er vertrouwen in dat het team dit goed voor elkaar heeft, ook met de regels. Er is overlegd met de FIA dus ik ben gerustgesteld.'

Deze week focust Mercedes zich volgens Hamilton vooral op de betrouwbaarheid van de Mercedes-auto. 'Dat is erg belangrijk als we in de tweede week vol gas willen gaan. Je wilt niet in de loop van de testdagen te maken krijgen met kinderziektes. Dat moet eerst worden opgelost.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws