Uit griep herrezen Vettel: 'DAS systeem Mercedes lijkt gewoon legaal' Formule 1

Uit griep herrezen Vettel: 'DAS systeem Mercedes lijkt gewoon legaal'

Door Maurits Kappetijn 20 februari 2020 | 19:53


Sebastian Vettel denkt dat het 'DAS'-systeem dat Mercedes gebruikt, 'gewoon' legaal is. De Ferrari-coureur reed dinsdag zijn eerste rondjes in de nieuwe Ferrari SF1000 en keek met een schuin oog naar het nieuwe foefje van zijn directe concurrenten. 

Woensdag zou Vettel al in de auto stappen, maar de Duister had last van griep. 'Ik was al een week niet lekker, het was een virusje', zegt Vettel, die geciteerd wordt door FormulaPassion. 'Gelukkig kon ik vandaag eindelijk aan de slag. We hebben veel kunnen testen en ik ben blij met het resultaat.'

Het gesprek van de dag was toch wel het verbluffende nieuwe trucje van Mercedes, dat via het stuurwiel de stand van de wielen leek aan te passen tijdens de test dinsdagmiddag. Het zogenaamde 'DAS' systeem leverde veel heisa op en ook Vettel denkt er het zijne over. 

'Ik heb het gezien en eerlijk gezegd denk ik gewoon dat het moet kunnen, het is legaal. Niemand had het verwacht, ik had het erover met het team tijdens de lunch en ook zij waren verrast. Het lijkt echter niet zomaar even te kopiëren op onze auto; zoiets zit helemaal geïntegreerd in het systeem. Het lijkt me een heel apart systeem, ik ben benieuwd hoeveel tijdwinst het oplevert.' (Foto: Ferrari F1 Media)

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws