Honda legt uit: 'Hierdoor stond Albon een tijdje in de garage' Formule 1

Honda legt uit: 'Hierdoor stond Albon een tijdje in de garage'

Door Maurits Kappetijn 20 februari 2020 | 20:27


Tijdens de tweede testdag in Barcelona leek er even een probleem te zijn bij Red Bull. Alexander Albon moest terug de pitstraat in en het duurde even voordat de RB16 weer op het asfalt te zien was. Honda-voorman Toyoharu Tanabe legt uit wat er precies aan de hand was.

Er gingen veel geruchten de ronde over de oorzaak van het stilvallen van de RB16, maar een verklaring van Tanabe haalt veel kou uit de lucht. 'Onze engineers in Sakura (Japan, red.) zagen iets op een van de elektrische componenten van de auto dat moest worden onderzocht. Daardoor werd het onderdeel even uit de auto gehaald en daarna konden we weer verder. Niets om ons zorgen over te maken, als je het mij vraagt', aldus de Japanner op de officiële website van Honda. 

Honda blij met productieve donderdag

'Verder waren we heel tevreden over de tweede testdag', gaat Tanabe verder. 'We zijn begonnen om de configuraties van de motor te optimaliseren voor de auto's. Zodoende kunnen we ook steeds meer vermogen bijschroeven. We zijn blij dat we veel rondjes hebben kunnen afleggen; Alex (Albon, red.) reed er 134 en Pierre (Gasly, red.) deed er 147. Een prima score.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws