'Bijzonder 'DAS' systeem Mercedes geeft groot voordeel in kwalificatie' Formule 1

'Bijzonder 'DAS' systeem Mercedes geeft groot voordeel in kwalificatie'

Door Maurits Kappetijn 20 februari 2020 | 20:41


Donderdag werd er met grote ogen gekeken naar wat Mercedes uit de hoge hoed toverde. Plots haalde Lewis Hamilton zijn stuur naar voren, waardoor de hoek van zijn banden op de weg veranderde. Een bijzonder systeem, wat inmiddels de naam 'DAS' heeft gekregen. Analist Karun Chandhok geeft er zijn mening over en komt met een interessant perspectief.

Chandhok, zelf voormalig Formule 1-coureur, is lyrisch over het nieuwe systeem van Mercedes. Op zijn Twitterpagina geeft de Indiër een analyse. 'Dit is echt een innovatie op z'n best', laat hij weten. Met name in de kwalificatie zou het systeem van Lewis Hamilton en co. een groot voordeel opleveren.

DAS systeem Mercedes in alle opzichten meesterzet

'Je kunt nu op een nieuwe manier met je banden omgaan in een outlap', gaat Chandhok verder. 'Je hebt meer mogelijkheden om je banden op te warmen bij een kwalificatie en dan kun je tijdens je snelle ronde nog beter voor de dag komen. Daarnaast zijn heel veel teams nu natuurlijk afgeleid van hun reguliere proces. Ik denk dat het van Mercedes dus een meesterzet is.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws