Formule 1-teams trekken DAS-systeem in twijfel: 'Eerst zien of het voordeel oplevert' Formule 1

Formule 1-teams trekken DAS-systeem in twijfel: 'Eerst zien of het voordeel oplevert'

Door Rick Pasker 21 februari 2020 | 16:20


Het opvallende DAS-systeem van Mercedes, waar veel om te doen is, houdt meerdere teams bezig. Zo ook de teambazen van Ferrari en McLaren. Beide teams hebben hun twijfels bij het systeem waarbij de hoek van de banden op het rechte stuk worden aangepast.

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, weet niet of het zin heeft om zo'n zelfde systeem te ontwikkelen. 'Het is een volledig conceptontwerp, waarvoor we goedkeuring hebben gevraagd, gewoon voor de veiligheid. Dus als dat wordt goedgekeurd, denk ik dat we het pas in het midden van het seizoen kunnen introduceren, niet eerder.'

Ferrari had soortgelijk systeem voor ogen

De Italiaanse renstal had eerder al een soortgelijk systeem voor ogen. Toch is dat systeem er nooit doorheen gekomen. 'We moeten eerst maar eens zien wat het prestatievoordeel zou zijn. Dat weten we op dit moment nog niet, maar we zullen er ongetwijfeld naar kijken en bepalen of het ontwikkelen van deze applicaties de moeite waard is of niet', stelt Binotto.

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, geeft zijn complimenten aan Mercedes. 'Allereerst, petje af voor Mercedes voor deze uitvinding. Het is geweldig om zoiets te zien in de Formule 1. En ook voor alle publiciteit die ze daarmee voor Mercedes hebben gecreëerd.' (Foto: Mercedes AMG F1)

'Kunnen ons beter focussen op andere gebieden'

McLaren lijkt het systeem in ieder geval niet over te willen nemen. 'Ik weet verder niks over het systeem, dus ik kan er weinig over zeggen, wat het met zich meebrengt, enzovoort. Wij kunnen als team onszelf beter focussen op gebieden waar we grotere stappen in kunnen zetten dan dat we proberen het systeem van Mercedes te kopiëren', sluit Seidl af.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws