Sky-analist: 'Als Bottas Hamilton onder druk zet, kan hij hem ook verslaan' Formule 1

Sky-analist: 'Als Bottas Hamilton onder druk zet, kan hij hem ook verslaan'

Door Sam Koster 21 februari 2020 | 21:10


Het team van Mercedes lijkt na de eerste drie dagen op het Circuit de Catalunya het te kloppen team te zijn. Bij de Duitse ploeg oogde Valtteri Bottas zeer sterk op vrijdag. Bij SkySports vragen Ted Kravitz en Herbert zich af of de Fin dit jaar wellicht teammaat Lewis Hamilton kan verslaan.

Bottas zelf was vrijdag goed te spreken over het verloop van de testdagen. Grote problemen heeft Mercedes dan ook niet ondervonden. 'Er waren weliswaar wat dingetjes met de balans, maar dat soort dingen ontdekken en weer verhelpen hoort ook wel bij testen', aldus de Fin.

Zo rijst de vraag of Bottas in Melbourne sterker voor de dag zal komen dan Hamilton. 'Het lijkt wel een ding te zijn dat Hamilton niet zo sterk aan zijn seizoenen begint', aldus Kravitz. 'Als Bottas Hamilton onder druk kan zetten en houden, kan hij hem ook verslaan', zo is Herbert overtuigd.

Maar Hamilton verslaan is geen kleinigheid, zo beseft ook het team van Sky. 'Als Bottas zijn teammaat wil verslaan, heeft hij net zo'n sterke seizoensopener nodig als vorig jaar', meent Kravitz. 'Al zal Hamilton dat niet zomaar laten gebeuren in het jaar dat hij Schumacher kan evenaren', besluit de Brit. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws