Red Bull-man Newey haalt uit: 'Denk niet dat dat de bedoeling is' Formule 1

Red Bull-man Newey haalt uit: 'Denk niet dat dat de bedoeling is'

Door Joris Verwijst 22 februari 2020 | 09:52


De eerste testweek voor het seizoen van 2020 in de Formule 1 is nog maar net afgelopen, maar Adrian Newey heeft zich al uitgesproken over het 2021-seizoen. Het aerodynamische meesterbrein van Red Bull baalt van de regelwijzigingen voor dat jaar.

Newey maakt een vergelijking met 2009, toen de regels ook flink op de schop gingen. 'Destijds was het voordeel dat de regels minder restricties kenden en er dus meer mogelijk werd. Maar de nieuwe regels voor 2021 bieden wel restricties en dat vind ik ontzettend jammer.' 

Tegenover Inews doet Newey er nog een schepje bovenop. 'Het zorgt ervoor dat de sport meer en meer op GP1 gaat lijken. Ik denk niet dat dat de bedoeling is.' Volgens Newey staat hij niet alleen in zijn mening over de 2021-regels.

Newey: 'Regels zijn gewoon doorgevoerd'

'De regels zijn doorgevoerd, ongeacht wat mensen ervan denken. Of het goed is voor de sport of niet, alleen de tijd zal dat uitwijzen.' Voorlopig staat eerst nog het 2020-seizoen op de planning. Komende week vindt de tweede testweek plaats, op zondag 15 maart staat de eerste Grand Prix van het nieuwe jaar op de agenda. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws