'Mercedes overtreedt parc fermé-regels met nieuw DAS-systeem' Formule 1

'Mercedes overtreedt parc fermé-regels met nieuw DAS-systeem'

Door Joris Verwijst 22 februari 2020 | 14:33


Het DAS-systeem van Mercedes, waarmee de coureur de stand van de voorwielen kan aanpassen, is mogelijk tóch in strijd met de regelgeving van de FIA. Dat vertelt Alan Permane, sportief directeur van Renault, weten. Hij geeft aan dat de parc fermé-regels mogelijk worden geschonden. 

In die regels staat omschreven wat een team na de kwalificatie wel en niet mag aanpassen aan de auto. 'Bij de parc fermé-regels gaat het om de vraag of het een stuursysteem is of een ophangingsysteem. Daar bestaan namelijk verschillende regels voor', aldus Permane tegenover Motorsport.com

Onder parc fermé mag slechts een beperkt aantal zaken aan de auto worden aangepast. Er mogen bijvoorbeeld geen veranderingen aan het systeem van de ophanging plaatsvinden, volgens artikel 34.6. Gebeurt dat wel, dan moet de coureur vanuit de pitstraat starten. Het aanpassen van de hoek van de voorwielen kan onder het ophangingssysteem plaatsvinden, maar zeker is het niet. 

Masi zwijgt in alle toonaarden

Michael Masi, racedirector van de Formule 1, wilde niet ingaan op vragen betreffende de situatie. 'We gaan niet in op technische elementen van de individuele teams. Als we een vraag krijgen van een team, dan bekijken we het van geval tot geval. Dat is het enige wat ik hierover ga zeggen. Zoals altijd werken we op alle fronten met alle teams samen als ze met iets zitten.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws