Lammers waarschuwt Ferrari: 'Red Bull gaat het nieuwe Mercedes zijn' Formule 1

Lammers waarschuwt Ferrari: 'Red Bull gaat het nieuwe Mercedes zijn'

Door Rick Pasker 23 februari 2020 | 11:22


Jan Lammers blikt tegenover F1 Maximaal terug op de afgelopen testweek in Barcelona. Op het Circuit de Catalunya was het drie dagen lang testen geblazen voor de Formule 1-teams. Ferrari hoopt dit seizoen een hoop recht te kunnen zetten met de gedreven Charles Leclerc en de ervaren Sebastian Vettel in de bolide's. Dat ging vorig seizoen niet zoals de Italianen hadden gehoopt. 

Waar Ferrari vorig seizoen veel punten uit handen gaf, denkt Lammers dat ze er dit seizoen gewoon weer bij zullen zitten. 'Ik verwacht geen gekke dingen te zien. Ferrari gaat gewoon weer een heel sterk team zijn, het hele seizoen', stelt de oud-Formule 1-coureur. 'De vorige drie jaren hebben ze het kampioenschap niet gewonnen, omdat ze niet de goede auto hadden.'

'Veel punten verspeeld met fouten'

Dat ze geen goede auto hadden was niet het enige probleem volgens Lammers. 'Ze hebben ook heel veel punten verspeeld met rijders fouten, met strategiefouten en met betrouwbaarheid. Op verschillende momenten liet de betrouwbaarheid van de auto het afweten, of het was een fout van de rijders, denk even aan Brazilië vorig jaar alleen al', geeft de sportief directeur van Zandvoort als voorbeeld.

Lammers denkt dan ook dat al die fouten bij elkaar, van de Scuderia in de afgelopen seizoen, de nekslag hebben gegeven. 'Tactisch hebben ze een aantal fouten gemaakt in de afgelopen drie jaar, maar het is niet zo dat ze de afgelopen drie jaar het kampioenschap niet hadden kunnen winnen. Dat hebben ze echt meerdere malen uit handen gegeven.'

'Vettel en Leclerc twee uitermate competente rijders'

Geen reden voor paniek dus voor de Italiaanse renstal. 'Ferrari is Ferrari en dat respect verdienen ze gewoon. Ze gaan er gewoon weer bij zitten en hoe het er nu naar uit ziet hebben ze gewoon twee uitermate competente rijders. Ik denk dat Leclerc een wake up call was voor Vettel. Die hebben gewoon twee hele sterke rijders en gaan dus vol meedoen', voorspelt Lammers.

Toch behoedt Lammers zich voor het scenario dat het zomaar eens heel anders zou kunnen lopen. Red Bull lijkt momenteel een betere indruk achter te laten dan Ferrari, en dat moet het team dan ook scherp houden. 'Ik hoop dat het nog op tijd is voor ze, want zoals ik het nu inschat gaat Red Bull Racing het nieuwe Mercedes zijn', sluit Lammers af. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Rick Pasker | rick@f1maximaal.nl


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws