Lammers besluit: 'Red Bull zou best wel eens het sterkste team kunnen zijn' Formule 1

Lammers besluit: 'Red Bull zou best wel eens het sterkste team kunnen zijn'

Door Rick Pasker 23 februari 2020 | 15:15


Jan Lammers blikt tegenover F1 Maximaal terug op de afgelopen testweek in Barcelona. Op het Circuit de Catalunya was het drie dagen lang testen geblazen voor de Formule 1-teams. Red Bull Racing laat bij Lammers een goede indruk achter. De oud-Formule 1-coureur schat het Oostenrijkse team hoog in voor 2020.

Dit seizoen rijdt Red Bull voor het tweede jaar met een Honda-motor. Dat kan nu wel eens zijn vruchten afwerpen. 'Het heeft er wel alle schijn van. Ik vind het erg veel vertrouwen uitstralen dat ze, met uitzondering van het begin, alleen maar met harde banden hebben gereden', vertelt Lammers positief.

Red Bull komt het sterkst voor de dag

De sportief directeur van Zandvoort ziet de Oostenrijkers een flinke slag kunnen slaan. 'Ze hebben niet de behoefte gehad, wat vaak toch nieuwsgierigheid is, om de auto op de rode band te testen. Van wat ik nu gezien heb zou het best wel eens Red Bull kunnen zijn dat het sterkste team is', stelt Lammers dan ook na de eerste testweek.

Die uitspraak kan Lammers onderbouwen. Het heeft namelijk met een aantal zaken te maken. 'Voorlopig de banden die ze hebben gebruikt', begint Lammers. 'En ik denk dat de hoeveelheid energie die Red Bull heeft gestopt in het rijden van snelle rondes, dat heb ik nog niet bij ze gezien.'

'Ik denk dat ze enorm gaan verrassen'

Het is dan ook nog even afwachten wat er in de tweede testweek staat te gebeuren, maar Lammers is hoopvol. 'Voorlopig zie ik dat ze heel erg makkelijk hun rondetijden rijden, zonder dat ze echt heel erg veel met top rondetijden bezig zijn geweest. Ik denk dat ze enorm gaan verrassen', sluit Lammers af. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Rick Pasker | rick@f1maximaal.nl


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws