Albon: 'Onze feedback heeft Red Bull duidelijk richting gegeven' Formule 1

Albon: 'Onze feedback heeft Red Bull duidelijk richting gegeven'

Door Christian Moerman 23 februari 2020 | 16:59


Alexander Albon denkt dat de RB16 een stuk makkelijker te besturen is dan zijn voorganger. De Thaise-Brit blikt na een succesvolle testweek terug en benadrukt dat er goed geluisterd is naar zijn feedback.

'Ik zou zeker zeggen dat de RB16 een stuk beter bestuurbaar is. Je kan de auto echt voelen. Hij rijdt absoluut prettiger', zo opent de Red Bull-coureur tegenover Motorsport.

Albon nam plaats in de RB15 in de tweede helft van vorig seizoen, toen was Red Bull al aardig op stoom. Desalniettemin kende die bolide ook zwaktepunten volgens de teamgenoot van Max Verstappen.

Red Bull luistert naar feedback Albon en Verstappen

'Ik denk dat er altijd gebieden zijn waarop we vorig jaar vonden dat de bolide van toen teleurstellend was. Maar met de feedback van Max en van mij was het duidelijk welke richting we op moesten', vervolgt Albon tevreden.

Of het genoeg is om voor pole positions te strijden moet nog duidelijk worden, maar na week één is Albon in ieder geval postief gestemd: 'In de eerste test werd al duidelijk dat de auto beter aanvoelt op die zwakke plekken. We hebben stappen gezet.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws