ESPN: 'Red Bull-update zou voordeliger dan DAS-systeem kunnen zijn' Formule 1

ESPN: 'Red Bull-update zou voordeliger dan DAS-systeem kunnen zijn'

Door Christian Moerman 23 februari 2020 | 18:02


ESPN-redacteur Laurence Edmonson heeft via het Amerikaanse medium aangegeven dat Red Bull volgende week vermoedelijk veel betere rondetijden uit de mouw zal gaan toveren. De Oostenrijkers staan niet in het middelpunt van de belangstelling maar hebben wel degelijk progressie geboekt.

'Als Ferrari écht in de problemen zit, is Red Bull de gedoodverfde rivaal van Mercedes. Zoals Verstappen aangaf, de RB16 oogt 'overal snel' en de data suggereert dat Red Bull nog lang niet de ware pace heeft laten zien', zo opent de Amerikaan resoluut.

Mercedes stal in week één de show, maar de updates van Red Bull zijn ook niet mis, meent Edmonson: 'De nieuwe voorwielophanging heeft niet dezelfde aandacht vergaard als Mercedes' DAS-systeem, maar zou voordeliger kunnen zijn op het gebied van pure tijdsverbetering.'

Red Bull houdt in

'Het potentieel van de Red Bull-bolide in gedachte houdend, zien we dat de snelste tijd van de Oostenrijkers in week één op de medium compound gezet is. Er zit veel meer aan te komen', zo wordt de analyse vervolgd.

Honda oogt ook sterk en zou daarmee een goede partner voor Red Bull kunnen vormen in 2020: 'Ondanks de motorwissel van Honda op dag twee, heeft Honda's krachtbron goed werk verricht en lijkt het alsof ze een nuttige stap hebben gemaakt vergeleken met de hybride V6 van vorig jaar.'

Zet Red Bull de trend door?

Red Bull heeft er in de afgelopen jaren een gewoonte van gemaakt om in week twee vooral veel nieuw materiaal mee te nemen. Er wordt aangenomen dat ze dit jaar wederom het een en ander achter de hand hebben.

'Red Bull staat er ook om bekend om in de tweede week aanzienlijke verbeteringen mee te nemen, het zou geen ondenkbaar scenario zijn dat Red Bull serieus inloopt op de neergezette tijden van Mercedes in week twee.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws