Gazzetta dello Sport: 'De FIA wist al maanden van het idee van Mercedes' Formule 1

Gazzetta dello Sport: 'De FIA wist al maanden van het idee van Mercedes'

Door Christian Moerman 23 februari 2020 | 19:40


La Gazzetta dello Sport heeft opgemerkt dat de FIA al heel lang van het DAS-systeem van Mercedes af heeft moeten weten. De sportkrant geeft aan dat Mercedes nooit het risico had gelopen dat het ontwerp niet goedgekeurd werd.

'Het team van Toto Wolff heeft besloten om het systeem in de openingsrace in Melbourne al te gebruiken, op 15 maart. Vanaf dat moment is het plan om het systeem tijdens elke Grand Prix te gebruiken. Hieruit vallen twee conclusies te trekken', zo openen de Italianen.

'Ten eerste weten we dat het systeem naar verwachting werkt en het na de eerste test in Barcelona al betrouwbaar gebleken is', de analyse wordt vervolgd met een verontrustende toon voor Red Bull-fans. Naar verluidt heeft Mercedes het systeem succesvol geïmplementeerd.

'Daarnaast levert het blijkbaar het voordeel dat verwacht werd. Hoeveel Mercedes wint in de kwalificatie en gedurende de race is voorlopig nog onduidelijk, maar Mercedes lijkt vertrouwen te hebben in het DAS-systeem', vervolgt de Italiaanse krant.

FIA was lang op de hoogte van DAS-systeem Mercedes

Ook laat Gazzetta nu weten dat de FIA al veel langer van het systeem af heeft moeten weten. De rest van de teams wisten echter van niets: 'De FIA wist al maanden van het idee van Mercedes en ze hebben al lang geleden groen licht gegeven voor het systeem.'

'De huidige wereldkampioenen hadden nooit stiekem deze techniek ontwikkeld met het risico dat al het geld en de energie die ze erin staken, voor niets was geweest. Daarom hebben ze ongetwijfeld vooraf om toestemming gevraagd', concluderen ze. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws