'De seizoenstart van Ferrari lijkt te slecht om waar te zijn, en is dat ook' Formule 1

'De seizoenstart van Ferrari lijkt te slecht om waar te zijn, en is dat ook'

Door Christian Moerman 23 februari 2020 | 20:06


In Italië wordt verwacht dat Ferrari er lang niet zo slecht voor staat als in de eerste instantie lijkt. Men denkt dat ze simpelweg niet dezelfde fout willen maken die ze in 2019 gemaakt hebben, namelijk die van onterecht optimisme tijdens de wintertests.

'Mercedes was in recordtijd soepel op het asfalt te vinden en maakte meer  meters dan welk team dan ook. Red Bull verhulde tegelijkertijd haar enorme potentie', zo opent La Gazzetta dello Sport over de concurrenten van Ferrari.

Ferrari ging in 2020 de wintertests in met een ander doel dan normaal: 'De seizoenstart van Ferrari lijkt te slecht om waar te zijn, en is dat ook. De cijfers liegen er meer om dan normaal. Het doel van de wintertests is bij Ferrari niet om op de top van de prestaties te zitten, maar om zich tussen de andere teams te mengen.'

Analyses suggereren sterker Ferrari

Mercedes heeft aangegeven dat de analyse van de prestaties van Ferrari lang zo slecht nog niet is: 'Dit wordt door de tegenstanders gesuggereerd als reactie op interne berekeningen. Met behulp van GPS en andere methoden kan de snelheid van de concurrenten berekend worden, zonder naar de tijd te kijken.'

'Zo kan een schatting gemaakt worden van het brandstofpeil en de motorstand van de tegenstanders. Volgens deze analyses kent Ferrari niet zoveel problemen als in de eerste instantie gedacht', vervolgt het Italiaanse medium.

'SF1000 zou op motorvermogen nog minstens één seconde moeten winnen'

De Ferrari-motor heeft nog niet op volle kracht gedraaid in Barcelona, meent de sportkrant: 'Met name de data omtrent de krachtbron van de renstal uit Maranello moet heel voorzichtig benaderd worden. De SF1000 zou op zijn minst nog één seconde moeten kunnen winnen met behulp van een betere motorstand, doet de data van klantenteams Alfa Romeo en Haas vermoeden.'

'De hoeveelheid brandstof aanwezig bij de Ferrari-coureurs was ook hoger dan de hoeveelheid brandstof aanwezig bij concurrenten Mercedes en Red Bull', hierdoor vallen de resultaten van testweek één vermoedelijk nog meer de kant op van de concurrenten.

De conclusie is duidelijk: 'Wellicht bluft Binotto met zijn uitspraak dat 'de tegenstanders sneller zijn dan Ferrari'. Het lijkt een analyse die té pessimistisch is, gezien het feit dat Charles Leclerc en Sebastian Vettel de auto nog niet eens een beetje tot het uiterste gedwongen hebben.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws