Verstappen: 'Ricciardo nog altijd één van de snelsten' Formule 1

Verstappen: 'Ricciardo nog altijd één van de snelsten'

Door Joshua Jacobs 24 februari 2020 | 08:22


Ondanks zijn tegenslagen in 2019, wordt Daniel Ricciardo nog altijd gewaardeerd op de paddock. Niet alleen vanwege zijn grappen en grollen, maar ook vanwege zijn snelheid. Max Verstappen meent zelfs dat de populaire Australiër nog altijd bij de snelsten van het veld hoort, ook al is dat niet altijd even zichtbaar.

Verstappen heeft met drie seizoenen ervaring de nodige kennis in huis om te oordelen over de kunsten van de bevlogen Renault-coureur, die afgelopen seizoen geen podiumplaats wist te halen met een wisselvallige auto. 'Het maakt niet uit of de sport er beter aan toe zou zijn, maar het zou zeker beter zijn voor Daniel als hij vooraan mee zou rijden.'

'Hij lacht een hoop en is een erg gelukkige kerel, maar ik denk dat hij zelfs nog meer zou lachen als hij races zou winnen en op het podium zou staan. Ik ken hem, en hij is erg snel. Daarom kan ik me voorstellen dat vorig jaar niet makkelijk voor hem was', verklaart Verstappen tegenover het Australische The Age.

'Daniel Ricciardo vergelijken met Lewis Hamilton is moeilijk'

Het is lastig om hem te vergelijken met anderen, vindt Verstappen. 'Er is geen echte vergelijking mogelijk, met bijvoorbeeld Lewis Hamilton. Maar Daniel was sneller dan Sebastian Vettel toen ze samen reden in 2014, en ik heb lang genoeg naast hem gereden om te weten dat hij een erg snelle kerel is', analyseert de Red Bull-coureur.

'Toen ik in 2016 bij Red Bull kwam, was ik erg onervaren. Door de jaren heen werd ik sterker en meer verbonden met het team. Maar hij was een goede teamgenoot, omdat we elkaar erg hard pushten. Het hielp het team omdat we met elkaar knokten om die laatste tiende van een seconde te vinden, en daar werd het team sneller van. Hij was fijn om mee samen te werken, ik hield van die tijd' (Foto: Renault F1 Sport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws