Rijdt Ferrari met zandzakken? 'De wagen voelt goed, we hebben ruimte' Formule 1

Rijdt Ferrari met zandzakken? 'De wagen voelt goed, we hebben ruimte'

Door Joshua Jacobs 24 februari 2020 | 16:59


Het is erg vroeg om definitieve uitspraken te doen over wie waar staat in de pikorde, maar niet alleen bij Mercedes groeien vermoedens dat Ferrari er beter voor staat dan de Italianen laten zien. De oplettende geesten zagen met de wintertest van afgelopen vrijdag namelijk een longrun die interessant was om onder de loep te nemen: liggen Red Bull en Mercedes ècht voor Ferrari?

Het motto van de testweek was: Mercedes, DAS, Red Bull, dan een tijd niets en ten slotte Mercedes 2019 in de vorm van Racing Point. Ferrari leek niet echt voor te komen in het stukje. Teambaas Binotto verweet het gebrek aan prestaties aan problemen en aerodynamische tests. Daarmee richtte het team zich juist niet op de afstelling en pure rondetijden.

Lange run Vettel ruim sneller dan Red Bull en Verstappen

In het laatste uur reed Vettel echter naar buiten voor een racesimulatie met de gele C2-banden, een medium compound. De Duitser legde zestien ronden af en deed daar 21 minuten en 56.511 seconden over. Een paar uur ervoor reed Verstappen een identieke stint, in een tijd van 22:05.142. Op de kop af acht seconden, of een halve seconde per ronde, concludeert Motorsport.com Italië.

Albon deed ook een dergelijke stint, maar op de hardere C1-band en iets sneller dan de Nederlander. Dit kan te maken hebben met de hoeveelheid brandstof. Experts menen dat 30 kilo brandstof meer dan een halve seconde kost, maar wel is het een indicatie dat Ferrari niet zo ver achter de feiten aanloopt als sommigen denken. Woensdag meer. (Foto: Ferrari F1 Media)

Lees meer: Mercedes: 'Ferrari laat de krachtbron veel lager draaien dan mogelijk'

Update 24-2-2020 17.00 uur | 'De wagen voelt goed, we hebben ruimte'

Sebastian Vettel voelt een positieve vibe bij de nieuwe wagen nadat hij er de nodige kilometers in heeft gemaakt. De Duitser bevestigt dat Ferrari nooit van plan was de toptijden aan te vallen in week 1. 'Op het eerste gezicht lijkt de concurrentie sneller dan ons, maar we zijn er nu niet voor de rondetijden. In de auto krijg je een gevoel wat beter is en wat niet.'

Vettel heeft sterk het idee dat Ferrari stappen heeft gezet. 'In de bochten hebben we een stap gezet. De auto voelt over het algemeen goed. Sommige eigenschappen zijn hetzelfde als vorig jaar. Maar het is nog vroeg: we hebben tijd en wat ruimte met de setup om de karakteristieken te verfijnen. En de motor? Die draaien we pas omhoog in Melbourne', schrijft Formula Passion.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws