'Is F1 wel een sport? Ik weet het niet meer' Formule 1

'Is F1 wel een sport? Ik weet het niet meer'

Door Joshua Jacobs 24 februari 2020 | 11:10


Haas-rijder Romain Grosjean is duidelijk gefrustreerd over zijn periode in de Formule 1. De 33-jarige coureur gaat nu zijn tiende seizoen in, en heeft twee keer kans gemaakt op een overwinning. In beide gevallen lukte het niet. Daarmee brokkelt zijn passie voor F1 wel een beetje af, en vraagt zich af wat de autosport nu eigenlijk wel is.

De Fransman is ongelukkig met dat het lot niet aan zijn kant heeft gestaan. Dat had waarschijnlijk een flink verschil gemaakt, want Grosjean doelt mogelijk op Suzuka 2013 en de Grand Prix van Europa in 2012, waar hij met pech uitviel. 'Misschien ga ik wel nooit winnen. Ik doe mijn best om opties open te houden voor de toekomst, er zijn rijders zonder contract of die met pensioen gaan.'

'Voor mij zal me terugtrekken een beslissing zijn wat snel genoeg komt, als ik me zou realiseren dat ik geen passie meer had voor F1, of niet meer zo veel de wereld rond zou willen reizen weg van mijn familie. Dan zou ik stoppen. We noemen F1 een sport, maar is dat het echt? Ik weet het niet zeker meer', schrijft Formula Passion.

'Natuurlijk is het een show. Een sport zou eerlijk moeten zijn, terwijl het dat bij ons niet is. F1 vraagt heel veel van je lichaam als je rijdt, dat is waar. Maar soms is het alsof je als Roger Federer op Roland Garros moet gaan spelen met een pingpongbatje: je gaat de baan op en het ligt al vast dat je geen kans maakt.' (Foto: Haas F1)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws