Hoop bij Verstappen en Albon: 'Nieuwe RB16 veel beter te hanteren' Formule 1

Hoop bij Verstappen en Albon: 'Nieuwe RB16 veel beter te hanteren'

Door Joshua Jacobs 24 februari 2020 | 11:48


Het dynamische duo van Red Bull Racing heeft reden voor optimisme, niet alleen qua gevoel maar ook qua afstanden die het team nu al heeft afgelegd. Zowel Max Verstappen als Alexander Albon zijn erg positief over de wagen en hoe deze te hanteren is.

De situatie is in geen enkel opzicht te vergelijken met 2019. Na een productieve eerste week hebben  Verstappen, Albon en Red Bull in drie dagen meer meters hebben gemaakt dan in 2019 in vier dagen, met alleen Mercedes en haar coureurs voor zich. Vorig jaar was Verstappen toen slechts tiende, en Red Bull enkel vijfde. En meer data betekent potentieel meer ontdekkingen en meer snelheid.

Verstappen en Albon zien vooruitgang bij Red Bull

Albon: 'Max en ik willen hetzelfde van de auto. Daarom zijn we betrokken geraakt om bepaalde zwakheden in de handelbaarheid uit de auto te krijgen.' Het lijkt om fundamentele zaken te gaan die in het ontwerp meegebakken zitten. Met de afstelling kan je daar maar tot op zekere hoogte iets aan veranderen. 'We lijken daarin geslaagd te zijn. Dat is dus hoe dan ook vooruitgang.'

Verstappen: 'Ik voel dat de auto, op een bepaalde manier, beter verbonden is met de motor. Daarmee heb ik beter contact met de baan. Precies wat we wilden bereiken. Hier werkten we al aan in de tweede helft van afgelopen jaar, toen we nieuwe dingen voor 2020 probeerden. Bij de filmdag merkte ik al dat er meer aan zit te komen', citeert SpeedWeek de Nederlander.

Tempo opschroeven

Deze week gaat het team samen met Honda meer voor snelheid, en geeft de fabrikant meer vermogen vrij. Red Bull-Honda wil hiermee werken aan de kwalificatievoorbereidingen en racesimulaties. De tweede wintertest gaat waarschijnlijk een beter beeld geven van de krachtsverhoudingen tussen Red Bull, Ferrari en Mercedes. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws