Bleekemolen stelt: 'Dan mag Racing Point natuurlijk geen plagiaat plegen' Formule 1

Bleekemolen stelt: 'Dan mag Racing Point natuurlijk geen plagiaat plegen'

Door Rick Pasker 24 februari 2020 | 18:49


Michael Bleekemolen blikt tegenover F1 Maximaal terug op de afgelopen testweek in Barcelona. Op het Circuit de Catalunya was het drie dagen lang testen geblazen voor de Formule 1-teams. Daarin zagen we Racing Point, met een bijna identieke auto als Mercedes, het circuit op gaan. Bleekemolen is dat niet ontgaan.

Een slimme zet van Racing Point, zo zou je het kunnen noemen. 'Er is natuurlijk ooit gezegd: 'Het is een constructeurskampioenschap'', begint Bleekemolen. 'Ik begrijp het wel, het is lekker makkelijk om een concept, wat redelijk goed draait, te kopiëren en de onderdelen te gebruiken. Dat scheelt ontwikkelingskosten en is natuurlijk een stuk makkelijker.'

'Ik ben voor: rijd met een auto die je wilt'

Als het aan de oud-Formule 1-coureur ligt, is het niet gek dat Racing Point voor bijna hetzelfde concept kiest als Mercedes. 'Ik ben voor: ga met een auto rijden die je wilt. Of die nou nagemaakt is of niet, dat maakt niet uit. Vroeger reden er ook meerdere merken bij andere teams met dezelfde auto’s', stelt Bleekemolen.

Toch kan Bleekemolen wel begrijpen dat er kritiek is op het Britse team. 'De FIA heeft ooit gekozen voor een constructeurskampioenschap. Dan mag je natuurlijk geen plagiaat plegen', vindt Bleekemolen. 'Maar het is moeilijk aan te geven of dat zo is. Ze maken er net even een ander kleurtje op, dus dan is het moeilijk vast te stellen.'

Red Bull hoeft zich geen zorgen te maken

Een logisch gevolg zou zijn dat Racing Point dichterbij Red Bull Racing en Ferrari komt, maar volgens Bleekemolen hoeven de topteams zich geen zorgen te maken. 'Ik denk dat dat nog niet zal gebeuren', verwacht Bleekemolen. De kans dat Sergio Perez een podiumplek zal bemachtigen, schat Bleekemolen ook laag in.

Wel zou het team van Perez en Lance Stroll een bedreiging kunnen gaan vormen voor het middenveld. 'Dat zou zomaar kunnen. Maar McLaren behoort nu ook wel een beetje tot de 'best of the rest'. Daar lijkt het ook allemaal goed te gaan. Ik verwacht dan ook mooie gevechten. Als de tijden maar niet te ver uit elkaar liggen, dan kan er van alles gebeuren', sluit Bleekemolen af. (Foto: Racing Point F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
24 Feb 2020 om 21:23

volgens mij reden er in 1979, 22 lotussen,,,,,wat nou plagiaat ????

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws