FOM wil af van 'mega-focus' op data, maar loopt tegen regulering aan Formule 1

FOM wil af van 'mega-focus' op data, maar loopt tegen regulering aan

Door Maurits Kappetijn 24 februari 2020 | 20:29


De FOM is geen voorstander van het feit dat de Formule 1 teams steeds meer werken met data. Veel voorbereiding en optimalisatie vindt plaats op basis van (big) data en dat vindt sportief directeur Ross Brawn inmiddels een kwalijke zaak.

Tegenover Motorsport-total.com doet de oud-teambaas zijn beklag. 'Het komt niet ten goede van de onvoorspelbaarheid van de sport. Als het heeft geregend op vrijdag hoort het zo te zijn dat de teams minder goed voorbereid de kwalificatie in gaan; dat brengt overigens ook weer extra spanning. Maar doordat er bakken aan data worden verzameld in de simulator, hoeft er nauwelijks nog gereden te worden op vrijdag.'

Budgetlimiet biedt oplossingen

Tegelijkertijd beseft Brawn zich dat het handhaven op een restrictie van de data-analyses lastig gaat worden. 'Dat valt niet te controleren. Wat als een engineer zijn laptop weer openklapt in het hotel? Daar heb je geen zicht op. Het moet dus, denk ik, van het budgetplafond komen. Teams moeten met kleinere teams gaan werken en hopelijk verkleint dat de rol van data.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws