Ferrari stelt fans gerust: 'Motorprobleem niet structureel' Formule 1

Ferrari stelt fans gerust: 'Motorprobleem niet structureel'

Door Christian Moerman 25 februari 2020 | 08:30


Sebastian Vettel kende de eerste tegenslag van het seizoen gedurende testweek één al. De Duitser kwam tot stilstand op het circuit vanwege een probleem met de motor, gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen.

Ferrari gaf aan de krachtbron naar Maranello te sturen. In de thuisbasis van Ferrari zou de krachtbron uitgebreid geanalyseerd worden, om er achter te komen wat er precies mis ging op dag twee.

De SF1000 kwam op het circuit plots tot stilstand, maar berichtgeving uit Italië meldt dat er geen grote problemen gevonden zijn: 'Het probleem komt van het smeersysteem van de motor, het is niet structureel.'

Ferrari ligt niet te piekeren

Als het smeersysteem niet voldoende smeermiddel verzorgt aan de bolide zou het - heel generiek gezien - kunnen zijn dat door de wrijving de motor langzamerhand vastgelopen is. Een dergelijk probleem zal naar verluidt dus snel op te lossen zijn.

'Het geeft geen reden tot paniek en we zijn in staat om de rest van ons programma op de gebruikelijke manier te draaien', concludeert de Italiaanse renstal ten slotte volgens L'Equipe. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws