Marko: 'Honda-motor heeft meer PK's en is zuiniger geworden' Formule 1

Marko: 'Honda-motor heeft meer PK's en is zuiniger geworden'

Door Christian Moerman 25 februari 2020 | 08:53


Helmut Marko gelooft dat Mercedes met het DAS-systeem wel degelijk tijd zal gaan winnen. Ook is de Red Bull-adviseur tevreden met de data die AlphaTauri verzamelt voor Red Bull en benadrukt hij dat tot de laatste testdag eigenlijk nog niets duidelijk is.

Volgens de berekeningen van Red Bull zou het DAS-systeem tot wel twee tienden per ronde kunnen schelen voor de Duitsers: 'Ze winnen tijd omdat ze in de krappe bochten geen onderstuur hebben. Dit is het voordeel van het DAS-systeem.'

Marko tevreden met Honda en AlphaTauri

Hoewel Marko het DAS-systeem als probleem ziet, is de Oostenrijker niet alleen maar negatief gestemd. Over zusterteam AlphaTauri is hij te spreken: 'Ze doen het uitstekend en zitten dicht bij Racing Point. Het toont aan dat Honda niet stilgezeten heeft de afgelopen winter.'

'Ze hebben de krachtbron op elk gebied verbeterd. De Honda-motor heeft meer PK's, is zuiniger en is mobieler geworden', vervolgt de man uit Graz volgens AutoBild Motorsport. De Japanners, die in gesprek zijn met Red Bull over een mogelijke contractverlenging, leverden in week één uitstekend werk.

Red Bull blijft conservatief in verwachtingen

Na de eerste week in Barcelona oogt het alsof Red Bull een inhaalslag geslagen heeft en alsof Ferrari het niet op een rijtje heeft. Aan deze - voor Red Bull-fans positieve -berichtgeving wil Marko zich echter nog niet wagen, testweek twee moet nog verreden worden.

'Wij zullen na de laatste tests een duidelijker beeld hebben van wat we uit kunnen halen dit jaar. Met name op vrijdag gaan we met een versie van de RB16 rijden die vergelijkbaar is aan de RB16 die je in Melbourne zal zien', vervolgt Marko kalm.

Waar staat Ferrari?

Ferrari wordt door de 76-jarige niet afgeschreven, maar zal Mercedes en Red Bull niet bij kunnen houden: 'Ik ben er van overtuigd dat wij de grootste uitdager van Mercedes zullen worden, ook al weten we dat Ferrari met veel brandstof en een lage motorinstelling gereden heeft.'

'De uitspraken van Charles Leclerc en Sebastian Vettel doen echter vermoeden dat Ferrari er na testweek één niet zo goed voor staat als dat ze gehoopt hadden', concludeert Marko. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws