Ferrari-monteurs tegen Red Bull: 'We hebben een slechte auto gebouwd' Formule 1

Ferrari-monteurs tegen Red Bull: 'We hebben een slechte auto gebouwd'

Door Marnik Kok 25 februari 2020 | 09:11


Na de eerste testweek is het nog erg onduidelijk hoe het er voor staat bij Ferrari. Het topteam kende een beduidend slechtere start van het nieuwe seizoen dan concurrenten Mercedes en Red Bull. Een aantal Ferrari-monteurs zijn hier volgens GPToday spraakzaam over geweest.

De afgelopen jaren kwam de Italiaanse renstal altijd sterk uit de wintertests. Met snelle rondetijden en veel vertrouwen domineerden zij de testdagen op Circuit de Barcelona-Catalunya. Die tijden lijken voorbij: tijdens de eerste testdagen maakte Ferrari nog weinig indruk.

SF1000 loopt niet goed

Een monteur van Red Bull Racing verklaart gesproken te hebben met monteurs van de Scuderia, die totaal niet blij zijn met hun bolide voor 2020. Ze klagen over alle prestaties van de SF1000 en zien geen goed seizoen voor ogen.

'De monteurs zeggen allerlei problemen te hebben. Ze zouden niet snel genoeg zijn en een slechte auto hebben gebouwd. Ze komen zelf met deze verhalen', verklaart de Red Bull-monteur. 'Ze zeggen dat de wagen gewoon niet lekker loopt.'

Red Bull sceptisch over verklaring Ferrari

De monteurs bij het team van Max Verstappen en Alexander Albon zijn echter sceptisch over de verklaringen van de Ferrari-monteurs: 'Wij geloven er niks van. Wij denken dat ze bewust deze verhalen rond willen strooien naar andere teams zodat we geen rekening met ze houden. Ik denk dat ze in Australië gewoon goed voor de dag komen.' (Foto: Ferrari F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
27 Feb 2020 om 10:29

Je wordt misselijk van al die verhalen over slechte bolides,stop er dan mee,
maar val de liefhebber er niet lastig mee.Het zou wel eens zo kunnen zijn,
dat corona roet in het eten gooit en er nergens meer sport met toeschouwers kan plaats vinden.Hoop van niet F1 fan

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws