Update | Alonso blijft bij McLaren voor Indy 500: 'McLaren-Chevrolet pakket indrukwekkend' Formule 1

Update | Alonso blijft bij McLaren voor Indy 500: 'McLaren-Chevrolet pakket indrukwekkend'

Door Marnik Kok 25 februari 2020 | 20:20


Over een eventuele terugkeer van Fernando Alonso wordt zo nu en dan gespeculeerd. We zien hem in ieder geval niet terug bij McLaren Racing: CEO Zak Brown heeft een terugkeer van de tweevoudig wereldkampioen officieel uitgesloten.

Alonso heeft vaker aangegeven de opties voor 2021 open te houden, om zo een eventuele terugkeer naar de Formule 1 niet uit te sluiten. Nu is echter bevestigd hij in ieder geval niet terugkeert bij McLaren, waar de coureur een lange geschiedenis kent.

De Britse renstal is tevreden met de huidige coureurs en weg die ze zijn ingeslagen. 'Het ziet er nu anders voor ons uit. Het is geen kritiek naar hem (Alonso, red.), maar we hebben nu twee jonge coureurs die ontzettend snel zijn en goed kunnen samenwerken', verklaart Brown aan The Guardian

Alonso kent lange geschiedenis met McLaren

De Spanjaard kent een lange geschiedenis met McLaren: in 2007 reed hij voor het team om vervolgens over te stappen naar Renault, waar hij zijn twee wereldtitels won. In 2015 keerde hij terug.

Zijn relatie met McLaren ging niet altijd over rozen. Hij uitte vaak openlijk kritiek op vooral de Honda-krachtbron, waardoor hij nu hoogstwaarschijnlijk niet hoog op het lijstje staat van Honda-teams Red Bull en AlphaTauri.

Winst Indy 500 nog nodig voor Triple Crown

In 2018 besloot Alonso dat hij zou stoppen met Formule 1. Zijn ambitie was, en is nog steeds, om de Triple Crown te winnen. Om deze prijs te mogen ontvangen moet de coureur zowel de GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans als de Indy 500 winnen: de eerste twee heeft hij al in zijn bekerkast staan. (Foto: McLaren F1 Media)

Update 25-2-2020 20:20 uur | Alonso blijft bij McLaren voor Indy 500: 'McLaren-Chevrolet pakket indrukwekkend'

McLaren hintte vandaag al eerder op groot nieuws, en aan die belofte hebben zij zich gehouden. Fernando Alonso blijft aan bij McLaren om met het Arrow McLaren SP-team deel te gaan nemen aan de 104e Indianapolis 500-race. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 komt hierbij te rijden naast de veel jongere Oliver Askew en Pato O'Ward. Het wordt de derde poging voor Alonso met McLaren, om kans te maken op de Triple Crown.

'Ik ben een racer en de Indy 500 is de grootste race ter wereld. Hier heb ik maximaal respect voor, voor de wedstrijd en de deelnemers. Het was belangrijk voor mij om mijn opties te verkennen voor deze race, maar Arrow McLaren SP stond altijd bovenaan mijn lijstje. McLaren en ik hebben een speciale band, een sterke loyaliteit. Maar meer dan dat nog, ik ben onder de indruk van hoe de nieuwe organisatie zich sterk ontwikkelt door de samenwerking met Chevrolet', spreekt Alonso op de officiële website van McLaren. 'Het team heeft ervaren, gekwalificeerde mensen en uitstekende bronnen. Ik ben overtuigd dat we competitief kunnen zijn.' (Foto: Zach Catanzareti, CC 2.0)

 

Poll

Fernando Alonso met McLaren in de Indianapolis 500: top of flop?

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Marnik Kok
26 Feb 2020 om 08:06
Quote van TANKES
@Marnik Kok,
Fernando Alonso won zijn eerste F1 GP niet bij McLaren maar in 2003 bij Renault waar hij in 2005 én 2006 ook wereldkampioen mee werd om vervolgens pas naar McLaren te gaan.

Goed gespot, klopt inderdaad! Excuus, zelfs wij zien wel eens wat over het hoofd!

johnnybgood
25 Feb 2020 om 21:07

dat is toch wel heel triest hoor als je dit soort dingen niet weet,volgens my heb je dan gewoon geen affiniteit met de f1,als het nou om een onbeduidende coureur ging,maar als je nou niet eens weet waar el matador z,n eerste gp won....ga dan maar stukjes in sturen bij de linda of libelle .....

TANKES
25 Feb 2020 om 17:55

@Marnik Kok,
Fernando Alonso won zijn eerste F1 GP niet bij McLaren maar in 2003 bij Renault waar hij in 2005 én 2006 ook wereldkampioen mee werd om vervolgens pas naar McLaren te gaan.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws