Pirelli bereidt zich voor op Zandvoort: 'Wil het woord paniek niet horen' Formule 1

Pirelli bereidt zich voor op Zandvoort: 'Wil het woord paniek niet horen'

Door Christian Moerman 26 februari 2020 | 07:43


Pirelli neemt de banden die in Zandvoort gebruikt zullen gaan worden, mee naar de tweede testweek. De teams kunnen het rubber uitproberen voordat ze er tijdens de Grand Prix van Nederland mee gaan rijden.

Voor het eerst sinds 2007 bevindt zich in de kalender weer een race waarin banking bochten te vinden zijn. De coureurs krijgen te maken met een helling van 18 graden, dit is bijna twee keer zo veel als de bochten in Indianapolis, die 9.2 graden steil zijn.

Mario Isola heeft aangegeven dat Pirelli speciale banden wil gaan gebruiken gedurende het evenement, om mogelijke problemen vooraf de baas te zijn: 'Naar aanleiding van de data uit Nederland hebben we het ontwerp veranderd, de banden kunnen nu ook worden gebruikt met hogere druk.'

Pirelli in gesprek met FIA en Zandvoort

'Deze keuze is gemaakt naar aanleiding van discussies met de FIA en de partij die het asfalt gelegd heeft. Ik wil het woord paniek niet horen, deze beslissing is niet uit paniek gemaakt', vervolgt de Italiaan volgens Speedweek.

Volgens Isola is het enkel een voorzorgsmaatregel: 'De nieuwe band is het resultaat van een hele serieuze voorbereiding van onze kant. Misschien hebben we een aangepaste versie uiteindelijk niet nodig, we willen hem in ieder geval achter de hand hebben, mocht het nodig zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws