Ricciardo wil geen problemen met Ocon: 'Dat is mijn enige intentie' Formule 1

Ricciardo wil geen problemen met Ocon: 'Dat is mijn enige intentie'

Door Marnik Kok 26 februari 2020 | 08:52


Daniel Ricciardo is klaar voor de samenwerking met voormalig Mercedes-testcoureur Esteban Ocon. De twee Renault-coureurs hebben in het verleden hun rivaliteit laten zien, maar Ricciardo vindt dat het teambelang nu voorop staat.

'We moeten slim zijn en het team naar een hoger niveau brengen. We vechten nog niet voor de winst, dus elkaar in de weg zitten heeft weinig zin en is niet goed voor het team', verklaart de Australiër aan The Age.

Ricciardo en Ocon hadden bij de GP van Hongarije in 2017 een opstootje. De toenmalig Red Bull-coureur vond dat hij een aantal keer onnodig werd tegengehouden door Ocon in een vrije training. 'Ik vind zijn houding maar niks', verklaarde Ricciardo toen. 'Hij rijdt altijd in de weg.'

Ocon kent meerdere opstootjes in F1-carrière

De Fransman, die dit jaar terugkeert in de Formule 1, kent meerdere opstootjes op het circuit. De bekendste hiervan met Max Verstappen, toenmalige teamgenoot van Ricciardo. Ocon probeerde zichzelf te ontdoen van een ronde achterstand maar raakte hierbij de Nederlander, wat hem uiteindelijk overwinning heeft gekost.

'Hij heeft problemen gehad met Perez en met Max. We moeten slim zijn en het team naar een hoger niveau tillen. Dat is mijn enige intentie', zegt Ricciardo. Een rivaliteit binnen het team kan Renault niet gebruiken: de Franse renstal wil komend seizoen aansluiting zoeken bij de topteams op de grid. (Foto: Renault Sport Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Renealexander
26 Feb 2020 om 09:15

Ik heb nieuws voor Ricciardo : Dat gaat helaas wel gebeuren .

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws