Coronel over verbouwing Zandvoort: 'Wat ik nu zie gebeuren dat is een droom!' Formule 1

Coronel over verbouwing Zandvoort: 'Wat ik nu zie gebeuren dat is een droom!'

Door Marnik Kok 26 februari 2020 | 10:01


Tom Coronel vindt de kritiek op de Grand Prix van Zandvoort onterecht. De Nederlandse coureur prijst de organisatie van circuit Zandvoort en denkt zelfs dat de 'Dutch GP' de best georganiseerde GP ter wereld wordt.

Het circuit is flink verbouwd om een Formule 1-wedstrijd te kunnen houden. De nieuwe asfaltlaag ligt ondertussen klaar en Coronel is flink onder de indruk. 'Wat ik nu zie gebeuren in de laatste twee tot drie maanden, dat kan niet! Dat is een droom', verklaart hij aan Racingnieuws365.

Er zijn veel zorgen over de bereikbaarheid van het circuit, dat de eerste Nederlandse GP sinds 1985 host. Coronel verwacht juist dat het beter gaat dan wordt verwacht en vergelijkt de drukte met een stranddag. 

Twaalf treinen per uur naar Zandvoort

'Er komen 100.000 man naar het strand toe als het mooi weer is, waarom kunnen die dan niet naar het circuit toe? Dat vind ik echt onzin! Als we naar het strand gaan staan we in de file en hoor je niemand klagen, maar als er een Formule 1-GP gehouden wordt gaan we ineens moeilijk doen?'

'Normaal komt de trein eens per dertig minuten, nu zelfs één per vijf minuten', verklaart Coronel. Hij denkt dat de Dutch GP de norm wordt binnen de Formule 1: 'Ik denk dat dit de best geregelde GP wordt ter wereld!' (Foto: Ziggo Sport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws