Vietnam wil grenzen sluiten voor Italianen en Japanners Formule 1

Vietnam wil grenzen sluiten voor Italianen en Japanners

Door Marnik Kok 26 februari 2020 | 10:41


De Grand Prix van Vietnam is in serieus gevaar. Het land, waar de GP op 5 april moet worden gehouden, heeft vermoedelijk de grenzen gesloten voor bezoekers uit landen waar het coronavirus is geregistreerd. Dit betekent dat onder andere inwoners van Italië en Japan het land niet mogen binnentreden.

Minister-president Nguyen Xuan Phuc van Vietnam heeft het ministerie van buitenlandse zaken gevraagd om inwoners van landen waar het Covid-19 virus is geregistreerd, bij de grenzen te weigeren. Dit maakt hij dinsdag bekend volgens de Vietnamese pers.

Door deze maatregel kunnen mensen met bijvoorbeeld een Italiaans of een Japans paspoort, Vietnam niet in. Als de maatregel doorgezet wordt, betekent het dat Ferrari, AlphaTauri, Pirelli en Honda-personeel geweigerd kan worden. De maatregel zou in de eerste instantie voor twee weken gelden.

GP Bahrein ook in gevaar door coronavirus

Ook de Grand Prix van Bahrein, die gehouden moet worden op zondag 22 maart, is in gevaar. Dinsdag is het aantal geïnfecteerden gestegen naar 23 personen. In Catalonië, waar op dit moment de testdagen zijn, is ook één geval van het coronavirus opgedoken. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws