Update | Albon: 'We vonden iets bij de ophanging wat ons niet beviel' Formule 1

Update | Albon: 'We vonden iets bij de ophanging wat ons niet beviel'

Door Christian Moerman 26 februari 2020 | 16:56


Wat is er aan de hand met Red Bull? Acht van de tien teams hebben in Barcelona inmiddels al een tijd neer weten te zetten op dag vier, maar voorlopig blijven de scheidingsmuren voor de Red Bull-garage staan.

Er zijn inmiddels twee uren verstreken op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Vrijwel elk team is meters aan het maken. Mercedes en Ferrari hebben al een flink aantal ronden op naam weten te schrijven en ook teams als Renault en Haas, die veel in te halen hebben, zijn data aan het vergaren.

Red Bull is nog niet naar buiten gereden en ook AlphaTauri heeft nog niet gedebuteerd in de nieuwe testweek. Er staan voorlopig nog barrieres voor de garages, wat betekent dat de vloer van de bolides gehaald is. Het schijnt dat Red Bull een probleem heeft.

Red Bull kent technische problemen

Formule 1-verslaggever van de Telegraaf, Erik van Haren, tweet dat Red Bull technische problemen kent. Een van de onderdelen die de Oostenrijkers meegenomen hebben naar Barcelona lijkt gesneuveld te zijn en moet gerepareerd worden.

Het vermoeden bestaat dat de Oostenrijkse renstal de ochtendsessie over zal moeten slaan en pas vanmiddag in actie zal komen. Max Verstappen wordt dan wel gewoon verwacht in de RB16. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 11.25u | Red Bull bevestigt probleem met de ophanging van RB16

Ted Kravitz is van de partij en weet meer. Een ophanging schijnt het probleem te zijn. Die zijn ze momenteel aan het repareren, waarna ze de vloer erop willen schroeven.

Zodra de werkzaamheden voltooid zijn wil Red Bull alsnog meters maken 's ochtends. Kravitz meldt bovendien dat hij het team al in de weer gezien heeft met de vloer en dat het dus niet lang meer kan duren voordat we de Red Bull op het circuit zien. 'Niets ernstigs', verzekerde een Red Bull-woordvoerder hem.

AlphaTauri heeft laten weten dat ze problemen kennen met de uitlaat. Die zou los zitten, waardoor Pierre Gasly wat langer naast het circuit staat dan gehoopt. Kravitz spreekt van een inherent hydraulisch probleem voor de Italiaanse renstal.

Update II 16.55u | Albon: '

Alexander Albon moest een lange tijd in de garage blijven staan gedurende zijn eerste sessie in week twee. De Thaise-Brit blijft echter positief over het werk van Red Bull.

'We vonden iets bij de ophanging wat ons niet beviel. We hebben een groot deel van de ochtend koffie zitten drinken in de hospitality', zo opent de teamgenoot van Max Verstappen tegenover Motorsport.

De eerste twee uur wist Albon nauwelijks minuten te maken omdat Red Bull het probleem aan het oplossen was. Hierdoor hebben de Oostenrijkers een aanzienlijke hoeveelheid tijd verloren op dag vier.

Desalniettemin is Albon te spreken over zijn team: 'Hoewel we maar een paar ronden hebben gereden, voelde de auto goed aan. De wagen voelde al beter aan dan vorige week.'

In de middagsessie ging het beter bij de Oostenrijkse renstal. Albon kwam tot 29 ronden, Verstappen kwam 's middags tot 59 ronden, met nog een uur op de klok. 

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

MDB
26 Feb 2020 om 11:45

Zet die updates van de artikelen aub in een leesbare volgorde. Dus nieuwste bovenaan. Nu lees ik veel oud nieuws dubbel.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws