'Financiële schade FOM door coronavirus mogelijk richting 100 miljoen' Formule 1

'Financiële schade FOM door coronavirus mogelijk richting 100 miljoen'

Door Maurits Kappetijn 26 februari 2020 | 19:32


Het coronavirus lijkt steeds meer een probleem te worden voor de Formule 1. Naast het feit dat er veel raceweekenden mogelijk worden uitgesteld, loopt de financiële schade voor de FOM (Formula One Managent, red.) op tot in de tientallen miljoenen.

Onderzoek van Forbes wijst uit dat de Formule 1 nu al tientallen miljoenen is verloren. Alleen al door het (voorlopig) wegvallen van de Chinese Grand Prix loopt de organisatie van de koningsklasse van de autosport zo'n 39 miljoen dollar aan inkomsten mis. Dat bedrag kan aanzienlijk oplopen als ook de Grand Prix van Vietnam niet doorgaat. In dat laatste geval zou FOM er ruim 85 miljoen dollar op achteruitgaan. 

Donderdag meeting tussen FOM, FIA en teams

Er is momenteel nog veel onduidelijk over het doorgaan van de Vietnamese Grand Prix, maar mogelijk zullen ook andere Grands Prix verplaatst moeten worden. Donderdag zouden de FOM, de FIA en de teams naar verluidt met elkaar om de tafel te gaan om verschillende scenario's door te spreken en om van gedachten te wisselen. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws