Marko vreest effecten coronavirus: 'Er ontstaan enorme logistieke problemen' Formule 1

Marko vreest effecten coronavirus: 'Er ontstaan enorme logistieke problemen'

Door Maurits Kappetijn 26 februari 2020 | 20:42


Helmut Marko maakt zich zorgen over de continuïteit van de komende Formule 1-races met betrekking tot het coronavirus. De invloedrijke teamadviseur van Red Bull Racing laat weten bezorgd te zijn over de situatie en voorziet al voor de Australische Grand Prix problemen. 

Marko zegt in gesprek met ORF bezorgd te zijn om de huidige ontwikkelingen, vooral met het oog op de Grand Prix van Australië. 'Het kan echt veel impact hebben, ook voor de races in Australië en Bahrein. Australië laat bijvoorbeeld nu al geen mensen het land binnen die uit Singapore of Hong Kong komen. Bahrein laat op zijn beurt geen mensen toe die uit Dubai komen vliegen en dat is nou net een belangrijk overstappunt voor vliegpassagiers.'

Marko voorziet grote logistieke problemen

'De effecten van het virus op onze sport kan dus echt omvangrijk zijn. Met name de logistieke uitdagingen kunnen te groot worden,' laat de man uit Graz weten.

Deze week wordt er overlegd tussen de FOM, de FIA en de teams over de verschillende scenario's die kunnen ontstaan als gevolg van het coronavirus. Reeds is de Chinese Grand Prix uitgesteld en ook de Vietnamese Grand Prix staat momenteel ter discussie. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws