F1 Live: Red Bull herpakt zich, Mercedes-motor zorgt voor problemen Formule 1

F1 Live: Red Bull herpakt zich, Mercedes-motor zorgt voor problemen

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 18:12


De vijfde testdag van de Formule 1 is voorbij. Op het circuit de Barcelona-Catalunya kenden de teams een chaotische ochtend met een aantal rode vlaggen. De middag verliep soepel voor de meeste teams, maar niet voor Mercedes: de Duitse renstal ondervond wederom problemen met de krachtbron en kwam bijna niet in actie in de tweede sessie van de dag.

Enige tijd na het stilvallen van de Mercedes kwam het team met een verklaring: door een verschil in de waarden van de oliedruk heeft de Mercedes-krachtbron zichzelf uit voorzorg uitgeschakeld. Hierna is het team niet meer in actie gekomen: Hamilton kwam slechts tot veertien rondes in de middagsessie. 

De stilvallende krachtbron is het zoveelste probleem voor Mercedes-gedreven wagens. Williams zit ondertussen al aan hun derde krachtbron van hun Duitse leverancier. Het lijkt er op dat de dominante motor dit jaar nog niet consistent genoeg is. Met nog één testdag te gaan moet Mercedes morgen hard werken om de problemen op te lossen.

Rode vlaggen voor Verstappen, Vettel en Hamilton

De eerste rode vlag viel nadat Antonio Giovinazzi in de grindbak belandde en zijn achtervleugel beschadigde. Stukken vielen hiervan op het asfalt, waarna de sessie werd stilgelegd zodat er opgeruimd kon worden. Verstappen en Vettel zorgden voor de tweede en derde rode vlag.

Door de regen die vannacht op het circuit in Barcelona is gevallen waren de kerbstones nog erg verradelijk. Een wiel op de kerbs betekende vrij snel een spin, dus coureurs moesten in de sessie nog enigzins voorzichtig doen. Verwacht wordt dat de rondetijden in de middagsessie omlaag gaan.

In de tweede sessie veroorzaakte Lewis Hamilton een rode vlag, omdat zijn bolide stilviel door het olieprobleem. De middag verliep verder rustig: weinig fouten op het circuit en vooral veel rondes van de meeste teams.

Verstappen in de grindbak, weinig rondes

Max Verstappen kende een gematigde ochtend. De Nederlander zette 31 rondes neer op het circuit, maar stond enige tijd binnen door onder andere een spin. De Red Bull-coureur verloor de controle over zijn auto en belandde in de grindbak. Marshalls moesten met een sleepwagen komen om de RB16 terug naar de pitbox te brengen.

Alexander Albon had een productievere middag dan de Nederlander en kwam tot 60 rondes in Barcelona. Red Bull heeft echter ook meer in de pitbox gestaan dan zij op andere dagen hebben gedaan. Ter vergelijking: op de derde testdag kwam de Oostenrijkse renstal tot 169 rondes over het circuit, tegenover 91 rondes van vandaag.

Racing Point en AlphaTauri zetten goede tijden neer

Pierre Gasly zet goede tijden neer voor AlphaTauri: met een 1:17.066 pakt hij de tweede tijd van donderdag achter Vettel. Ook Stroll doet met P3 en een 1:17. goede zaken voor Racing Point. Gevreesd wordt dat Racing Point beter is geworden dan hun concurrentie in het middenveld, door veel onderdelen van Mercedes te kopen en zelf te ontwikkelen.

Nicholas Latifi is de meest productieve man van de dag met maar liefst 159 rondes. De Williams-coureur kende een dag zonder grote problemen. Morgen is de laatste kans om de bolides over het asfalt in Barcelona te sturen: vanaf negen uur start de laatste testdag op circuit de Barcelona-Catalunya. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

F1 liveblog 9.00u | Vijfde testdag voorbij: Red Bull herpakt zich, Mercedes-motor zorgt voor problemen

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

Einde liveblog

Met het einde van de testdag betekent het ook het einde van deze liveblog. Bedankt voor het volgen en we zijn morgen weer bij jullie terug voor alweer de laatste testdag in Barcelona!

Een-na-laatste testdag voorbij!

De donderdag zit er op. Coureurs gaan naar binnen en Vettel behoudt zijn snelste tijd van de dag! De Ferrari-coureur kent een productieve dag.

Nog 3 minuten

De sessie is bijna voorbij: met een paar minuten te gaan zijn er nog veel coureurs op de baan. Vettel en Stroll duiken nog snel even naar buiten voor hun laatste rondes.

Gele vlag voor DRS-test

Op dit moment is er een gele vlag op de baan voor 'track hazard'. Er ligt echter niks op de baan: Race Control meldt dat ze iets aan het testen zijn met het DRS-systeem.

Red Bull gebruikt achtste versnelling niet op rechte stuk

Albon gebruikt de achtste versnelling van de RB16 niet op het lange rechte stuk. Ze zitten waarschijnlijk in een simulatie en houden het motorvermogen nog iets in.

Albon in actie

Alexander Albon is weer op het circuit te vinden, met nog een klein kwartier te gaan maakt Red Bull de laatste kilometers van de dag.

AlphaTauri sneller dan Ferrari in eerste sector

Pierre Gasly is ruim 0.2s sneller dan Sebastian Vettel in sector 1. Deze sector bevat het lange rechte stuk: is de Honda-krachtbron sneller geworden dan die van Ferrari?

Vettel de pitbox in

Sebastian Vettel duikt naar binnen. Monteurs duwen de SF1000 de pitbox in: komt de Duitser nog in actie?

Vettel nog altijd bovenaan tijden, weinig coureurs geven gas

Nog altijd staat Vettels 1:16.841. Het lijkt er op dat de coureurs de motor nog niet volledig hebben opengeschroefd en dat er meer te halen valt. Dit komt misschien morgen, of er moet nog een verrassing komen in de laatste 25 minuten van deze sessie.

Drukte op circuit

Latifi, Gasly, Magnussen, Albon, Ricciardo en Giovinazzi rijden op dit moment op het circuit. Vettel leidt nog altijd. Verstappen, die sinds vanochtend niet meer in actie is geweest, heeft nog altijd de zesde plek in de tijdenschema's. 

Probleem van Mercedes bekend

Het probleem waardoor Mercedes in de pitbox staat is bekend. Er is een probleem met de oliedruk die afweek van de normale waarden: hierdoor heeft de motor zichzelf uitgeschakeld. Ook meldt Mercedes niet meer in actie te komen vandaag.

Slechte dag voor Mercedes

Mercedes heeft slechts 61 rondes over het circuit gereden vandaag. Ter vergelijking: de Duitse renstal heeft boven de 170 rondes per dag gezeten en was hiervoor de beste qua aantal rondes. 

Tussenstand tijden met nog 1 uur te gaan

Een tussenstand van het tijdenschema:

1 Vet 1:16.841

2 Str +0.277

3 Lat +0.472

4 Nor +0.732

5 Gas +0.747

6 Ver +0.897

7 Bot +1.144

8 Oco +1.172

9 Mag +1.384

10 Ric +1.554

11 Alb +2.321

12 Gio +2.829

13 Ham +5.584

Nog 1 uur

Nog een uur te gaan vandaag. Sebastian Vettel staat nog altijd bovenaan het tijdenschema én het aantal rondes. Veel teams kennen een productieve dag: Mercedes komt echter waarschijnlijk niet meer naar buiten door motorproblemen

Gasly toch pits in

Maar de AlphaTauri-coureur brengt zijn bolide terug naar de pits.

Gasly gaat voor snelle tijd op C3-band

Pierre Gasly probeert de beste tijd van Vettel af te pakken.

Vettel rijdt meeste rondes

Sebastian Vettel heeft de meeste rondes als coureur gereden: de Ferrari-coureur zit nu op 121 rondes.

Albon weer terug in actie

Alexander Albon rijdt een out lap. Het is de zevende coureur die op het circuit komt nu: Vettel, Ricciardo en Hamilton zijn nog binnen.

Mercedes waarschijnlijk niet meer in actie, Albon maakt zich klaar

F1TV meldt dat Mercedes hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komt vandaag. Het ziet er niet goed uit voor de Duitse renstal. Ondertussen maakt Albon zich klaar om naar buiten te gaan in zijn Red Bull.

Max en Jos kijken toe

Max en Jos Verstappen kijken toe hoe Alexander albon aan het testen is.

Renault naar binnen

Renault gaat de garage weer in. Op de baan: Vettel, Stroll, Latifi, Norris, Giovinazzi.

Tussenstand aantal rondes

De tussenstand van het aantal rondes per coureur met nog iets minder dan twee uur te gaan:

Gasly 101

Vettel 101

Latifi 87

Stroll 81

Norris 64

Magnussen 51

Bottas 47

Ocon 37

Verstappen 31

Giovinazzi 27

Ricciardo 24

Albon 16

Hamilton 14

Vettel nog altijd snelste tijd

Nog geen tijdsverbeteringen aan de top deze middagsessie. Sebastian Vettel heeft met 1:16.841 nog altijd de snelste tijd. De top 5 wordt afgemaakt door Stroll, Latifi, Norris en Verstappen.

Mercedes bevestigt problemen met motor

Mercedes heeft zojuist bevestigd dat ze problemen hebben met hun krachtbron.

Red Bull op het asfalt!

Alexander Albon rijdt de pitstraat uit op de hardste band, de C1. Iedereen behalve Gasly en Hamilton is nu op de baan.

Drukte op het circuit

Het is gelijk druk op het circuit! Alleen Gasly, Hamilton en Albon staan nog binnen. Van Hamilton verwachten we een tijdje geen actie.. Komt Mercedes in de laatste twee uur nog naar buiten?

Groene vlag!

We zijn weer terug op het circuit. Ricciardo en Magnussen duiken gelijk naar buiten om kilometers te maken.

Ocon: Mercedes regelt mijn carrière

Esteban Ocon vertelt aan F1TV dat Mercedes zijn carrière regelt. Hij vindt het lastig uit te leggen, want hij is op geen enkele manier gelinkt aan het Mercedes Formule 1-team. Na het contract bij Renault regelt Mercedes echter weer wat zijn toekomst wordt.

Wéér sneuvelt Mercedes-motor

Beelden uitvallen Hamilton

De eerste beelden van Hamilton die uitvalt: 

Motorproblemen voor Mercedes?

Het lijkt er op dat de Mercedes-motor nog een aantal problemen heeft. Williams, het team dat ook met een Mercedes-motor rijdt, gebruikt al hun derde krachtbron! Met het tweede motorprobleem voor Mercedes vandaag ziet het er niet goed uit.

Rode vlag!

Door de Mercedes die naast het circuit staat zwaait de rode vlag. Hamilton stapt uit. Mercedes ondervond in de ochtendsessie al problemen met de wagen, en heeft nu blijkbaar haar zaken nog niet op orde...

Mercedes stopt naast de baan!

Lewis Hamilton parkeert zijn bolide en stapt uit!

Ocon: Racing Point lijkt erg snel

Esteban Ocon doet bij de commentators van de testdagen een boekje open over zijn verwachtingen van het seizoen. Hij stelt dat Racing Point erg snel lijkt en dat het middenveld erg competitief wordt. Ondertussen rijdt zijn teamgenoot Daniel Ricciardo de pitstraat uit.

Nu op het circuit

Op dit moment zijn Vettel, Stroll, Gasly, Hamilton en Albon op het circuit. De top acht zit binnen anderhalve seconde van elkaar, terwijl Hamilton en Albon meer dan vijf seconden langzamer zijn dan de snelste op de baan: Sebastian Vettel.

Hamilton naar P12

Hamilton zet een twaalfde tijd neer, hij zit 5.584s van de tijd van Vettel en laat alleen Alexander Albon achter zich. Vermoedelijk rijdt de Brit niet met de motor volledig open of met veel brandstof aan boord, aan de bandenset kan het niet liggen - C3-banden heeft hij onder zijn W11 zitten.

Hamilton op het asfalt

Eindelijk laat Mercedes van zich horen. Hamilton is bezig aan zijn eerste echte getimede ronde en zet met de C3-band een tijdsverbetering neer in sector één.

Ferrari en Racing Point gaan als de brandweer

Ferrari en Racing Point zijn snel vandaag en maken heel veel meters. Lewis Hamilton is de enige coureur zonder geklokte tijd. We zagen de Brit wel al buiten maar vermoedelijk werkt Mercedes aan de afstelling.

Vettel topt de tijden, Stroll daar vlak achter

Vettel topt de tijden met een 1:16.841. Vlak daarachter zit Stroll, hij mist 0.277s. Vlak daarachter bevindt de andere Canadees zich, Nicholas Latifi heeft al 68 ronden gereden en zit ongeveer vier tienden achter de Heppenheimer.

Newey haalt opgelucht adem

Na de spin van Verstappen haalt Adrian Newey opgelucht adem.

Vier coureurs onderweg, proefstart Racing Point

Vijf coureurs zijn nu bezig: Vettel, Stroll en Latifi die de top drie tot nu toe bezetten. Daarnaast is Gasly productief bezig. Stroll startte zijn stint zojuist met een proefstart.

Albon en Vettel op het asfalt

Alexander Albon en Sebastian Vettel rijden de pits uit. Dit wordt de eerste tijd voor Red Bull in de middagsessie. Opvallend genoeg staat Mercedes nog steeds binnen, zou er een probleem zijn?

Boordradio Ricciardo

De monteur van Ricciardo meldt via de boordradio dat er veel wind is op het circuit: in bepaalde bochten maakt dit de bolides lastig bestuurbaar.

Baan wordt langzaam drukker

Er gebeurt nog weinig in Barcelona: Latifi en Norris zijn bezig met een out lap, terwijl Magnussen en Ricciardo hun rondes rijden. Gasly duikt de pits weer in.

Sainz is bezig met voorbanden

Carlos Sainz rijdt niet op de racelijnen en stuurt fors heen en weer met zijn voorbanden. Waarschijnlijk is hij iets met zijn stuur of ophanging aan het testen. Hierna betreedt hij de McLaren-pitbox.

Rustig op het circuit

Het is rustig in Barcelona. Slechts twee coureurs zijn op het veld en Albon is nog niet buiten de Red Bull-garage geweest.

Vanmorgen ging het vaak fout in bocht 5, waar ook Verstappen spinde. Hieronder beelden van de coureurs die in de grindbak belandden:

Vettel komt binnen voor proefstart

Sebastian Vettel doet een proefstart. Hij rijdt op de C3 en gaat waarschijnlijk een langere run neerzetten.

De verreden rondes van vandaag:

De verreden rondes van vandaag, Verstappen kende een slechte ochtend nadat hij in de grindbak belandde:

Vettel 47

Bottas 47

Latifi 46

Norris 43

Gasly 43

Ocon 37

Stroll 32

Magnussen 31

Verstappen 31

Giovinazzi 16

Latifi rijdt op Zandvoort-banden

Nicholas Latifi rijdt op de Zandvoort-banden: deze Pirelli-banden zijn speciaal gemaakt voor de GP van Nederland, maar worden niet gebruikt tijdens de race. Wel gaan ze mee als voorzorgsmaatregel.

Line-up coureurs

De coureurs die we vanmiddag in actie zien:

Alfa Romeo - Giovinazzi

Williams - Latifi

Red Bull - Albon

Renault - Ricciardo

Racing Point - Stroll

AlphaTauri - Gasly

Haas - Magnussen

Ferrari - Vettel

Mercedes - Hamilton

McLaren - Norris

Groene vlag! Middagsessie begonnen

Met de groene vlag zijn we begonnen aan de tweede sessie! AlphaTauri trapt af

Tweede sessie start bijna

Over enkele minuten start de tweede sessie van vandaag! Alexander Albon komt hier voor Red Bull in actie: de Nederlander heeft zijn shift vanmorgen gehad.

Red Bull neemt updates mee

De Oostenrijkse renstal heeft ook vandaag updates meegenomen naar Barcelona. In het artikel een uitgebreide analyse.

Einde eerste sessie!

De eerste sessie van vandaag is voorbij. Vettel zet met 1:16.841 zijn beste tijd neer op de C5-band. Stroll, Latifi, Norris en Verstappen maken de top vijf compleet. 

Om 14:00 start de tweede sessie van vandaag!

Problemen voor Mercedes

Mercedes weet nog niet wanneer zij naar buiten gaan: dit zal in ieder geval niet meer in deze sessie zijn. Er zijn waarschijnlijk problemen bij de bolide.

Nog 10 minuten

Met nog tien minuten op de klok is Vettel weer bezig met een snelle ronde.

Vettel verbetert en tikt de 1:16 aan!

Vettel verbetert zijn tijd en zet een 1:16.841 neer op de C5-band. Dit is de zachtste compound van Pirelli.

Nog 20 minuten

De eerste sessie van de vijfde testdag zit er bijna op. Het weer verbetert en de rondetijden gaan langzaam omlaag. Vanmiddag en morgen verwachten we steeds snellere tijden aangezien de teams hun krachtbron-performance omhoog gooien

Mercedes duikt naar binnen

Valterri Bottas stopt zijn run. Zijn monteurs slepen de Mercedes-wagen de pitbox in. Ondertussen in actie: Vettel, Norris en Gasly.

Vergelijking Verstappen en Bottas

Een vergelijking van Verstappen en Bottas, die hun bolide verloren in dezelfde bocht:

Verstappen terug op het asfalt

Max Vertappen is weer terug op de baan. Na zijn spin kort geleden is er gelukkig geen grote schade geweest aan de RB16 en kan hij het laatste half uur van de ochtendsessie nog in actie komen.

Groene vlag!

We zijn weer bezig in Barcelona: het grind is van de baan en er kan weer geracet worden.

Rode vlag!

Een rode vlag in Barcelona. Er ligt te veel grind op het asfalt, dit wordt nu weggeveegd. Rode vlaggen als deze duren normaal gesproken vrij kort.

Vettel raakt achterkant kwijt

De Ferrari-coureur gaat met te veel snelheid door de bocht en verliest de achterkant van de SF1000. Vettel is een coureur die juist een sterke ligging van de achterkant nodig heeft om prestaties te leveren.

Vettel in de grindbak!

Sebastian Vettel staat in de grindbak en kan met veel moeite weer op de baan komen. Er ligt echter veel grind op de baan, dus de marshalls zullen moeten vegen.

Top 3 voor Vettel, Stroll en Norris

Vettel verbetert zijn tijd en pakt P1 met een 1:17.093. Stroll en Norris vullen de top 3, waar Max Verstappen net nog deel van uitmaakte. De Nederlander is nog niet in actie gekomen na de spin.

Vettel pakt P2

Sebastian Vettel pakt P2 met een 1:17.651. Verder op het circuit: Bottas, Magnussen, Gasly. 

Veel nieuwe aero voor Verstappen

Terwijl de monteurs bezig zijn met de RB16 die zojuist in de grindbak is beland, hier een paar foto's van nieuwe onderdelen op de wagen:

Stroll rijdt snelle ronde

Lance Stroll rijdt een snelle ronde op de C3-band. Met een 1:17.249 verbetert hij zijn eerste tijd. Ook Norris verbetert en zit nu zo'n 0.9s achter de Racing Point.

Latifi maakt gelijk fout

Nicholas Latifi raakt de achterkant van zijn bolide kwijt in de laatste chicane, waarna hij genoodzaakt is om over de gele kerbstones te rijden: deze kunnen makkelijk schade brengen.

Groene vlag!

Er kan weer geracet worden. Lando Norris duikt gelijk naar buiten.

Groene vlag om 11:53

Race Control geeft aan dat het circuit vanaf 11:53 weer beschikbaar is!

Grote baas Red Bull kijkt toe

Dietrich Mateschitz is vandaag op bezoek in Barcelona. De grote baas van Red Bull ziet verstappen live in de grindbak belanden en is druk in gesprek met teambaas Christian Horner.

Verstappen test limiet

Max Verstappen pusht tot de limiet waar hij kan, zoals we altijd bij hem zien. Bij de testdagen krijgt hij de kans om tot het gaatje te gaan zonder al te grote consequenties: een aantal spins of een keer in de grindbak is geen drama als er geen schade is.

Beelden Verstappen

Max Verstappen rijdt over de kerbstones, die nog nat zijn van de regen die vannacht is gevallen op het circuit. Marshalls zijn bezig om de RB16 terug naar de pitstraat te slepen.

Rode vlag!

De tweede rode vlag van de dag, Verstappen klimt uit de RB16, er is geen beweging meer te krijgen in de bolide.

Verstappen in het grint!

Ook Max Verstappen staat nu in het grint. Verstappen komt er niet meer uit.

Verstappen naar P2!

Verstappen heeft inmiddels de eerste serieuze ronde gereden, meteen weet hij een tijd neer te zetten die goed is voor P2, 0.476s van de snelste tijd van de dag, een 1:17.540 neergezet door Lance Stroll.

Een Mercedes in het grint

Valtteri Bottas kon de bolide in bocht vijf niet onder het circuit houden en maakt een uitstapje door het grint. Hij staat niet vast en stuurt zijn W11 weer terug naar de garage.

Verstappen zonder tijd

De enige coureur die nog geen tijd gezet heeft, is Max Verstappen. De rest van de coureurs zijn meters aan het maken en het is Lando Norris die het veld aanvoert met een 1:18.562.

Achtervleugel weg..

Rode vlag!

De eerste rode vlag van de dag is een feit. De marshals gaan puin ruimen.

Giovinazzi van het circuit!

Antonio Giovinazzi zet zijn Alfa Romeo in de barrieres. Hij kan doorrijden, maar beschadigt zijn achtervleugel bij impact.

Het wordt drukker

Het is drukker op het circuit, Vetel springt nu naar de snelste tijd, ook Alfa Romeo, Racing Point, Williams en Renault maken meters.

Oeps..

McLaren vliegt naar P2, Bottas buiten

McLaren zet een strakke tijd neer, Lando Norris moet genoegen nemen met P2. Bottas verbetert zijn tijd en zet een 1:21.911 neer terwijl de baan aan het opdrogen is.

Verstappen-fans zijn weer van de partij

Verstappen spint!

Max Verstappen spint in de laatste bocht. Hij reed niet hard maar blijkbaar mist het circuit nog grip. Verstappen beschadigde verder niets.

Verstappen op pad

Verstappen is wederom op het circuit te vinden. Op de harde band en met het wasrek voorop begint de Nederlander aan zijn vierde ronde van de dag.

Banden erop bij Red Bull

Bij Red Bull zitten de banden er alweer op. Vermoedelijk komen ze spoedig in actie. Ook zit het wasrek er nog op dus snelle tijden van de Nederlander zijn voorlopig nog uitgesloten.

 

Circuit weer leeg

Het circuit is weer leeg, Verstappen heeft de eerste ronden met het wasrek gemaakt en ook op de AlphaTauri zien we ze. Laatstgenoemde team is het laatste team dat terug de garage in rijdt, wel op de soft band al, het circuit is dus aan het opdrogen.

Op het circuit

Op het circuit zien we alleen Latifi, die op de intermediates de op twee na snelste tijd neerzet. Bottas staat voorlopig bovenaan met een 1:28.910. Vettel is nu naar buiten om zijn tweede plek te verbeteren.

Mol zit bij de F1TV-mannen

Olav Mol zit in de commentatorsbox bij de F1TV-mannen en hangt een mooi verhaal op, het gaat uiteraard over Verstappen.

Verstappen op het circuit!

En Verstappen is naar buiten. Met het wasrek rijdt hij nu gestaag over het circuit.

Mercedes en Ferrari maken meters

Mercedes en Ferrari zijn nu de enige teams die op het circuit rijden. Allebei op de intermediate banden, het circuit is nog te glad.

Giovinazzi breekt traditie

Toch niet! Antonio Giovinazzi gaat met de C39 weer het circuit op. Hoe meer er gereden wordt, hoe droger het circuit is, dus dit is goed nieuws voor Verstappen-fans.

RB16 met wasrekken

Hij staat nog in de garage, maar de wasrekken zijn inmiddels al op de RB16 gemonteerd. Verstappen zal zometeen dus wat aerodynamische tests gaan doen, als het circuit opgedroogd is. Voorlopig blijft het asfalt leeg.

Red Bull laat op zich wachten

Vals alarm bij de Oostenrijkers, ze laten nog even op zich wachten. In de tussentijd zien we Ted Kravitz die even kijkt naar de remmen van Mercedes. 

Red Bull maakt zich klaar

Red Bull maakt zich klaar, Verstappen staat op het punt om in de auto te stappen. Auto Motor und Sport meldt dat ze de cape, het onderdeel dat onder de neus zit, aangepast hebben bij de RB16.

Latifi van de baan!

Latifi maakt een klein tripje door het grint. De Canadees weet echter de Williams op het circuit te houden. 'Er is geen grip momenteel', verklaart de rookie over de boordradio.

Bottas glijdt over het circuit

De grip is duidelijk nog niet wat het zal moeten zijn. Bottas glibbert over het circuit in de laatste bocht en ook bij het inkomen van de pitstraat worstelt de Fin met de W11.

Vettel en Latifi trappen af

Ook bij Vettel en Latifi zitten de banden erop, ze gaan het uitdagende circuit meester proberen te maken.

Bottas de 'lone wolf'

Valtteri Bottas is nu als ware 'lone wolf' als enige op het circuit te vinden. Men probeert zo min mogelijk risico te nemen door het gladde asfalt niet te betreden.

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz op het circuit gespot

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz heeft zich inmiddels gemeld in Barcelona. Betekent dit dat Red Bull zich vandaag uit gaat sloven?

 

Renault laat er geen gras over groeien

Ook Giovinazzi op het asfalt

Antonio Giovinazzi heeft de banden met groene rand ook onder laten schroeven en maakt zijn eerste meters in de Alfa Romeo.

Groen licht!

Het licht gaat op groen in Barcelona, de vraag is of er iemand al gaat rijden. Het heeft vannacht geregend en het wegdek is dus niet optimaal voor testronden. Esteban Ocon durft het aan het is naar buiten op de intermediates, de banden voor semi-nat wegdek.

Over vijf minuten trappen we af!

Over vijf minuten trappen we af, dan zal Verstappen in de RB16 stappen om de op één na laatste testdag in te luiden.

Honda heeft nu al een update meegenomen!

Verstappen houdt de kaken op elkaar

Welkom bij deze liveblog!

Een hele goede morgen, wij maken ons alweer op voor de vijfde testdag voorafgaand aan het 2020-seizoen. Over ongeveer 50 minuten zullen de coureurs weer in de auto's stappen, met Max Verstappen achter het stuur van de RB16.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws