Perez over de RP20: 'Beste auto die ik ooit heb gehad' Formule 1

Perez over de RP20: 'Beste auto die ik ooit heb gehad'

Door Marnik Kok 27 februari 2020 | 10:56


Het middenveld is kritisch over Racing Point met de 'Mercedes-kloon', genaamd de RP20. De wagen is een bijna volledige kopie van de Mercedes-bolide van 2019 en zou daarmee zeer competitief zijn. Sergio Perez is blij: 'Het is de beste auto die ik ooit heb gehad.'

De Mexicaan is in een goed humeur. In de RP20 zette hij de derde snelste tijd neer op de vierde dag van de wintertest. 'Elke ronde leren we meer over de nieuwe auto, en dat is ook belangrijk na al onze wijzigingen. Vrijdag wordt mijn laatste testdag, ik hoop op een productieve dag', verklaart Perez aan Speedweek.

Racing Point ziet potentie

Racing Point kent een lange geschiedenis in de middenmoot, maar denkt daar komend seizoen verandering in te brengen. 'We zijn nog nooit zo goed voorbereid geweest bij de start van het seizoen. Meestal begonnen we wat minder goed en hadden we een sterkere tweede helft: dit keer zijn we al sterk vanaf het begin', zegt de Mexicaan.

Of de 'Pink Panthers' competitief kunnen zijn met de topteams weet hij niet. 'Maar we staan voor een lang seizoen. We zullen voortdurend moeten blijven verbeteren om de concurrentie voor te blijven, het potentieel is er zeker.'

Perez verwacht niet gelijk podium

Perez verwacht dan ook niet gelijk een podium te pakken, maar is zeer optimistisch over het 2020-seizoen. De veteraan rijdt al sinds 2011 in de Formule 1 en heeft al acht keer op het podium mogen staan. Een verbetering ten opzichte van vorig jaar ziet hij wel zitten, in 2019 was zijn beste resultaat een zesde plaats. (Foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws