Circuit Zandvoort rondt banking bochten af Formule 1

Circuit Zandvoort rondt banking bochten af

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 12:33


Zandvoort heeft de verbouwing van de unieke kombochten voltooid. De FIA heeft hekken geplaatst aan de bovenkant van de bochten, waardoor deze nu definitief bereden kunnen worden.

De twee kombochten (bocht drie, de Hugenholtzbocht en bocht veertien, de Arie Luyendykbocht) vormen een unieke uitdaging voor Formule 1-coureurs. Maar ook circuitontwerper Jarno Zaffelli stond voor een enorme uitdaging.

'We hebben bochten ontworpen die waanzinnig zullen zijn om doorheen te gaan. Bocht veertien is breed, waardoor je er vol gas doorheen kan gaan', zo opent de circuitontwerper via een officieel persbericht van Circuit Zandvoort.

Zaffelli licht de Hugenholtzbocht toe

Bocht drie vormt ook de nodige uitdaging voor de coureurs: 'De overgang van bocht twee naar bocht drie kent een verhoging en aanpassingen in de helling van het asfalt. Het is bijna alsof je in een achtbaan een schroevendraaier maakt.'

'Ze zullen vol gas bocht twee in gaan en hard moeten remmen in bocht drie, waarna ze weer accelereren voor de volgende bochtenset - het nauwe deel van het circuit. Qua set-up wordt het een uitdaging voor de coureurs en de teams', vervolgt de Italiaan.

Teams en coureurs gaan zweten

'De Formule 1-bolides zijn er niet op gebouwd om zo'n banking aan te kunnen, dus de teams moeten hier over nadenken. Ook de ophanging zal aangepast moeten worden. Als je in het ene deel snel wil gaan, moet je tijd inleveren in een andere sector', concludeert Zaffelli. (Foto: F1Maximaal)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws