Marko verlaat Barcelona vroegtijdig: 'We moeten het vliegtuig in' Formule 1

Marko verlaat Barcelona vroegtijdig: 'We moeten het vliegtuig in'

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 15:32


Helmut Marko heeft benadrukt dat Red Bull geluk had dat de spin van Max Verstappen niet slechter afliep. Verstappen wist de RB16 na zijn uitstapje in de grintbak heel te houden. De Oostenrijker is inmiddels gedwongen vertrokken uit Spanje.

'We hadden maar één set van de aerodynamische updates meegenomen. Gelukkig zat de nieuwe voorvleugel er niet op tijdens zijn spin', zo opent de Red Bull-adviseur volgens Auto Motor und Sport.

Updates die wel op de RB16 zaten toen Verstappen strandde in het grint, waren aerodynamische verbeteringen van de sidepods, de bargeboards en de cape, het deel dat onder de neus zit.

Marko weer richting Oostenrijk

De teams komen nog één dag in actie. De zesde dag is het laatste moment dat de Formule 1-teams tests kunnen doen met de bolides. Marko moet het circuit echter gedwongen vroegtijdig verlaten.

'We krijgen net een stormalarm vanuit Oostenrijk. We moeten het vliegtuig in', riep Marko de journalisten na toen hij - samen met Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz - het circuit verliet. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws