Hamilton zorgt voor rode vlag, wéér sneuvelt een Mercedes-motor Formule 1

Hamilton zorgt voor rode vlag, wéér sneuvelt een Mercedes-motor

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 15:44


Lewis Hamilton kent problemen tijdens de vijfde testdag. Net toen de Mercedes-coureur goed in zijn ritme zat, stopte de Duitse motor ermee. Een verontrustend patroon ontstaat bij de motorleverancier.

Het begin van de middagsessie was Mercedes niet bijzonder actief op het circuit, Hamilton maakte wel ronden, maar het hield niet over. Na iets meer dan een uur kwam de zesvoudig wereldkampioen in actie.

Hij wist vervolgens wel een prima aantal ronden eruit te stampen en zat prima in zijn ritme. De rondetijden waren niet bijzonder sterk, wat doet vermoeden dat Mercedes met een volle tank reed. De volle Mercedes-krachtbron stopte er uit het niets mee, bleek op de boordradio.

Kimi Raikkonen en Daniil Kvyat stonden eerder deze testdagen al stil op het circuit omdat de motorleveranciers de motor leeg lieten lopen - zo kunnen de producenten zien wat de minimale brandstoflading van de krachtbron is. Dit lijkt bij de Mercedes-motor vooralsnog uitgesloten.

Mercedes-motoren kampen met betrouwbaarheid

Het is niet de eerste keer dat we een Mercedes-motor zien sneuvelen gedurende de afgelopen vijf dagen. Williams zit al aan de derde krachtbron - tot onvrede van Claire Williams.

Nu valt dus ook een Mercedes-bolide uit met motorproblemen. Het zou kunnen zijn dat de Duitse renstal 2020 begint met betrouwbaarheidsproblemen. (Foto: Mercedes AMG F1)

Koop nu jouw producten uit de nieuwe Red Bull collectie!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
28 Feb 2020 om 11:29

Dat voorspellen van al die gasten is net zoals de weersverwachting,het komt niet altijd uit.
Gelukkig maar.(het weer en vrouwen zijn niet te vertrouwen,maar we kunnen niet zonder hen.Groetend F1 fan

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws