Horner over DAS-systeem: 'Dat gaat een duur geintje worden' Formule 1

Horner over DAS-systeem: 'Dat gaat een duur geintje worden'

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 16:08


Het DAS-systeem van Mercedes lijkt al geïntegreerd in de Formule 1, maar toch houden mensen twijfels over het stuursysteem. Zo ook de teambaas van Red Bull, Christian Horner.

'Voor ons houdt het systeem in dat je veranderingen aan de set-up maakt, terwijl je aan het rijden bent', zo opent de Brit volgens Auto Motor und Sport. Als Red Bull een klacht indient zullen ze dus vermoedelijk aankaarten dat er tijdens het racen parc fermé van kracht gaat.

Parc fermé - uit het Frans vertaald naar 'gesloten park' - refereert naar de Formule 1-regel dat er zodra de kwalificatie begint, geen grote aanpassingen meer gemaakt mogen worden aan Formule 1-auto's. De verandering van de wielstand zou deze regel schenden volgens de Red Bull-man.

Horner: 'Wil de FIA dit écht?'

Horner trekt ook de veiligheid van het systeem in twijfel: 'Het veranderen van de bandengraad zal ook de aerodynamica aanpassen. De FIA moet zich afvragen of ze dit écht willen binnen de sport.'

'Als iedereen dit wil kopiëren, dan gaat dat een duur geintje worden', concludeert de teambaas van Max Verstappen. Ferrari heeft in ieder geval al aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in het systeem. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws