Szafnauer: 'Ik denk dat we Ferrari kunnen verslaan' Formule 1

Szafnauer: 'Ik denk dat we Ferrari kunnen verslaan'

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 16:33


Bij Auto Motor und Sport wordt een mooi verhaal geciteerd over Racing Point. In 2015 zat het team in enorme financiële problemen, nu hoopt Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer zelfs dat ze Ferrari kunnen aanvallen.

'In de winter van 2015-2016 werd Racing Point (toen heette het nog Force India) gevraagd of ze de 2015-bolide wilden verkopen. Het team zat in enorme geldnood en besloot een bod van 335,000 pond te accepteren', zo opent het Duitse medium.

'Deze deal was cruciaal en heeft er voor gezorgd dat we nu nog op het circuit te vinden zijn', meldt Szafnauer. Maar reglementair mochten ze de bolide niet verkopen. Het is namelijk zo dat je geen bolide mag verkopen waar de afgelopen twee jaar nog mee gereden is in de Formule 1.

Szafnauer werkt om regelgeving heen

Force India sloot een listige deal: 'De klant betaalde in 2015 het geld, maar moest twee jaar wachten totdat de bolide geleverd werd. Zelfs aan individu's mocht de auto niet eerder verkocht worden.'

Sindsdien is Racing Point gegroeid. De grootste stap werd dit jaar gezet. Door naar foto's van de Mercedes W10 te kijken wist het team veel tijd te winnen, Lance Stroll en Sergio Perez zetten goede tijden neer gedurende de testweken.

De tijden zijn zo goed, dat Szafnauer de toekomst rooskleurig inziet. Mercedes en Red Bull zijn een stap te snel voor ze, maar de Italianen zijn binnen handbereik, schat hij: 'Ik denk dat we Ferrari kunnen verslaan.' (Foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws