Newey steunt Horner: 'DAS-systeem voldoet niet aan de eisen' Formule 1

Newey steunt Horner: 'DAS-systeem voldoet niet aan de eisen'

Door Christian Moerman 27 februari 2020 | 17:19


Adrian Newey heeft aangegeven dat hij het DAS-systeem niet legaal vindt. De Red Bull-ontwerper is de meest recente topman van de Red Bull-familie die het stuursysteem van Mercedes bekritiseert.

'Het stuur zit er om mee te sturen. Als je het draait dan gaat de auto een bepaalde kant op', zo omschrijft de Brit de standaard werking van het stuursysteem volgens Auto Motor und Sport, hier moet het stuur dus aan voldoen volgens hem.

Maar bij Mercedes gebeurt er wat anders: 'Als je aan het stuur trekt en het indrukt, gebruik je het op een andere manier. Wanneer de auto dan nog steeds rechtdoor gaat, dan voldoet het onderdeel dus niet aan de eisen.'

Newey, Horner en Marko uiten kritiek

Newey is het dus oneens met de Mercedes-ingenieurs én met de FIA, het besluitorgaan heeft tot nu toe nog niet ingegrepen. Er is door de teams ook nog geen officieel protest ingediend tegen het systeem.

Christian Horner gaf eerder deze week al aan het niet eens te zijn met het stuursysteem, Helmut Marko zwoer het onderdeel enkele uren na de bekendmaking al af. Voorlopig lijkt het Red Bull dat op pole position staat om het protest in te dienen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws