Honda: 'Red Bull werkte een ander programma af' Formule 1

Honda: 'Red Bull werkte een ander programma af'

Door Christian Moerman 28 februari 2020 | 08:10


Toyoharu Tanabe heeft via de website van Honda aangegeven dat ze op de vijfde testdag veel meetwerk hebben kunnen verrichten. De Japanners zijn tevreden met hoe AlphaTauri en Red Bull data verzamelen voor ze.

'Toen het droog was en we de set-up van de auto juist afgesteld hadden, kon AlphaTauri een racesimulatie rijden. Ze hebben toen met veel verschillende brandstofpeilen gereden', zo opent Tanabe, die benadrukt dat de vijfde dag een belangrijke was voor de motorleverancier.

Bij Red Bull ging dit lastiger, vooral omdat zij van twee coureurs gebruik maakten gedurende die dag: 'Red Bull werkte een ander programma af. Met beide coureurs in de RB16 zijn we voor kortere runs gegaan.'

'In de kortere runs hebben we de auto regelmatig aangepast en de krachtbron kunnen testen in verschillende omstandigheden', vervolgt de Japanner tevreden. Het testschema zag er bij de Oostenrijkers dus anders uit vanwege de rijderswissel.

Honda wil effectieve zesde testdag

Honda heeft aangegeven dat de laatste testdag vlekkeloos moet verlopen: 'De laatste dag wordt belangrijk, het is cruciaal om een productieve afsluiter te hebben, voordat we de focus verleggen naar Melbourne en de eerste race van het jaar.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Micks023
28 Feb 2020 om 11:32

Als het ff tegenzit hebben ze genoeg ontwikkelingstijd, dan hebben te ze tot 01-05-20 de tijd..

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws