Lammers heeft rondje Zandvoort gereden: 'Wel even gas gegeven waar het kon' Formule 1

Lammers heeft rondje Zandvoort gereden: 'Wel even gas gegeven waar het kon'

Door Christian Moerman 28 februari 2020 | 09:28


Jan Lammers heeft zijn eerste rondjes gereden op Circuit Zandvoort. Sinds de baan geasfalteerd is duiken er steeds meer beelden op van ritjes op de vernieuwde baan en ook de technisch directeur is al bezig geweest.

'Ik heb mijn eerste rondje zeker al gereden, toen het asfalt nog warm was', merkt de autocoureur op volgens Formule1.nl. Lammers was er wel al wat eerder bij, tijdens zijn ronde was de toplaag van het circuit nog niet overal gelegd.

De Hugenholtzbocht en de Luyendykbocht zijn de twee bochten die een helling kennen die uniek is voor de Formule 1-kalender. De toplaag lag er daar wel al toen de Nederlander een rondje maakte: 'Ik heb wel even gas gegeven waar het kon, het wordt echt spectaculair.'

Coronavirus en de Formule 1

Het coronavirus kopt al weken de kranten. De Grand Prix van China is al afgelast en de Grand Prix van Bahrein en Vietnam liggen ook onder het vergrootglas. Nu het coronavirus ook in Nederland opgedoken is, zou de Grand Prix van Nederland ook zomaar risico kunnen lopen.

'Het enige wat ik hierover kan zeggen, is dat we op het RIVM afgaan en het advies dat zij geven', concludeert Lammers kalm. Voorlopig lijkt het virus in Nederland nog niet voor genoeg chaos te zorgen om de doorgang van het evenement serieus in twijfel te trekken. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws