Albon: 'Weet niet hoe snel we zijn, Ferrari heeft nog niet alles laten zien' Formule 1

Albon: 'Weet niet hoe snel we zijn, Ferrari heeft nog niet alles laten zien'

Door Sam Koster 28 februari 2020 | 20:27


Alexander Albon kijkt tevreden terug op zijn eerste wintertests als rijder van Red Bull Racing. De teammaat van Max Verstappen is blij met het verloop van de wintertests, maar wil op de website van Honda Racing geen verwachtingen uitspreken over de snelheid van Red Bull ten opzichte van de andere teams.

'Het zijn zes zeer gemakkelijk verlopen dagen geweest', aldus Albon. 'We hebben een groot aantal kilometers kunnen maken en erg veel data om te analyseren maar we begrijpen de auto ook beter,' vervolgt de Red Bull-coureur. Al met al heeft het team volgens de Britse Thai twee goede weken achter de rug. 'Het waren positieve tests', zegt Albon. 

Tijdens de wintertests worden er over en weer al voorspellingen gedaan van wie waar zal staan. Terwijl velen al beweren dat Red Bull Ferrari en misschien zelfs Mercedes het vuur aan de schenen zal kunnen leggen, houdt Albon een slag om de arm. De Britse Thai durft niet met zekerheid te zeggen dat Red Bull vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van de concurrenten.

Ferrari mogelijk sneller dan Red Bull

'Mercedes is overduidelijk heel snel en Ferrari heeft nog niet alles laten zien, dus het is lastig om te weten waar iedereen op dit moment staat', zegt Albon bescheiden. 'We hebben met veel onderdelen kunnen testen en alles ziet er goed uit, maar je weet pas waar je staat als je in Melbourne de pitbox uitrijdt', stelt de teamgenoot van Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws