Verstappen over Corona-virus: 'We kijken of iedereen Australië in mag komen' Formule 1

Verstappen over Corona-virus: 'We kijken of iedereen Australië in mag komen'

Door Joris Verwijst 29 februari 2020 | 08:00


Het is deze dagen ongetwijfeld het meest gebruikte zoekwoord op Google: Corona-virus. Ook binnen de Formule 1 is het een hot topic. Zoals bekend is de Grand Prix van China tot nader order uitgesteld, terwijl de Grands Prix van Australië, Bahrein en Vietnam op losse schroeven staan. 

Max Verstappen stond vrijdagavond in het interview met Ziggo Sport stil bij de situatie. 'Het komt natuurlijk steeds dichterbij en ik denk dat iedereen wel goede voorzorgsmaatregelen neemt. We gaan zien wat de Formule 1 en de FIA gaat beslissen voor de komende wedstrijden. We zijn bijvoorbeeld aan het kijken of iedereen Australië binnen mag komen', aldus Verstappen. 

'Ja, ik zie Zandvoort wel als mijn thuiswedstrijd'

Als de Grands Prix van Australië, Bahrein en Vietnam inderdaad niet doorgaan, dan is de Grand Prix van Nederland op 3 mei de eerste race van het nieuwe seizoen. Voor Verstappen is dat natuurlijk een bijzondere race. 'Of ik dit zie als mijn thuiswedstrijd? Ja, dat wel, maar ik maak me daar niet zo druk om. Er komen zoveel Nederlandse fans naartoe dat het echt een gekkenhuis wordt.'

Met de motivatie om er in Zandvoort het beste van te maken, zal het wel goed zitten bij Verstappen. 'Ik ga gewoon het weekend in zoals ik alle andere weekends in ga. Het zou verkeerd zijn als ik daar opeens extra gemotiveerd zou zijn, want dan doe je het gewoon niet goed in de andere weekenden.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws