'Pirelli zet mogelijk speciaal ontwikkelde banden in voor Dutch GP' Formule 1

'Pirelli zet mogelijk speciaal ontwikkelde banden in voor Dutch GP'

Door Joris Verwijst 29 februari 2020 | 09:09


Mogelijk wordt er tijdens de Grand Prix van Nederland op Zandvoort met speciale banden gereden. Dat schrijft Motorsport.com. Pirelli zal in de komende weken engineers naar Zandvoort sturen om daar het asfalt te bekijken. Op basis van dat onderzoek worden er mogelijk speciale banden ingezet. 

Met de kombochten wordt het vernieuwde Circuit Zandvoort een flinke uitdaging voor de banden van de bolides. Pirelli maakte afgelopen weekend al bekend dat het de drie hardste bandensoorten mee wil nemen naar ons land. Daarnaast zou het dus kunnen dat er gereden gaat worden met speciaal voor Zandvoort ontwikkelde voorbanden. 

De nieuwe voorbanden zijn volgens Motorsport.com voorzien van een iets andere constructie. 'Ze zijn stijver en daardoor beter bestand tegen de enorme krachten die ze te verwerken krijgen wanneer de auto door de nieuwe Arie Luyendykbocht knalt.' Tijdens de testweken in Barcelona hebben de teams al kunnen rijden met de speciale voorbanden, om zo te kijken of de banden inderdaad ingezet kunnen worden. (Foto: Pirelli Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws