Update | Ferrari na geruchten: 'Klopt dat 2020-motor minder goed is' Formule 1

Update | Ferrari na geruchten: 'Klopt dat 2020-motor minder goed is'

Door Maurits Kappetijn 01 maart 2020 | 10:20


Aan het einde van de afgelopen testweek kwam de FIA met een opmerkelijk en vooral vaag statement naar buiten. De verdachte Ferrari-motor van 2019 is onderzocht en wat blijkt is dat de Italianen mogelijk vals hebben gespeeld. Naar verluidt heeft de motor-soap voor een compleet nieuwe Ferrari-motor gezorgd.

Toen de FIA de laatste Ferrari-motor eind 2019 in beslag nam, koos het team van Charles Leclerc en Sebastian Vettel ervoor om een compleet nieuwe motor te bouwen, stelt Auto Motor und Sport. Om nog meer problemen met de FIA te voorkomen besloot men in Maranello om opnieuw te beginnen met het motorontwerp, iets wat veel tijd en moeite gekost zou hebben. 

Volgens het doorgaans betrouwbare Duitse medium is de nieuwe motor nog niet op het niveau van de krachtbron van 2019. Data zou uitwijzen dat de output van de nieuwe motor aanzienlijk minder is dan vorig jaar. De topsnelheid van Ferrari in Barcelona was dan ook een stuk lager dan de rest van de teams. 

Nieuwe updates voor Ferrari-motor pas na zes races

Ondanks de twijfelachtige motor in Spanje is het team in de fabriek volop bezig aan updates voor de motor, om zo de achterstand op Mercedes te beperken. Ook klantenteams Alfa Romeo en Haas wachten op de eerstvolgende update; de concurrentiestrijd in het middenveld is moordend. Volgens AMS wordt de eerste nieuwe 'spec' van de Ferrari-motor na zes races verwacht. 

Update 10.00u (1-3) | Ferrari na geruchten: 'Klopt dat 2020-motor minder goed is'

Ferrari erkent dat het dit seizoen met een minder goede motor op de proppen komt dan in 2019. Na de soap rondom de legaliteit van de 2019-krachtbron hebben de Italianen een geheel nieuwe motor moeten bouwen en dat heeft zijn tol geëist. 

Teambaas Mattia Binotto ontkent tegenover Motorsport.com echter dat de tegenvallende resultaten op de testbank iets te maken hebben met de motorverhalen van eind-2019. 'We hebben gewoon gefocust op betrouwbaarheid in plaats van vermogen en het is dan logisch dat je op het gebied van pk's achter gaat lopen.'

Ook ontkent Binotto dat de Italiaanse equipe de motoren terugschroefde tijdens de wintertests. 'Dit is echt onze ware pace', aldus de teambaas. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws