Uitstellen Formule 1-races heeft mogelijk forse consequenties voor financiën teams Formule 1

Uitstellen Formule 1-races heeft mogelijk forse consequenties voor financiën teams

Door Joris Verwijst 13 maart 2020 | 17:12


Het kan zomaar eens een heel vervelend Formule 1-seizoen gaan worden, met name vanuit financieel oogpunt. Die conclusie trekt Auto, Motor und Sport op basis van gesprekken met onder meer Haas-teambaas Guenther Steiner. De eerste vier races van het seizoen zijn afgelast en daar blijft het mogelijk niet bij. 

De conclusie van het verhaal is dat de Formule 1-teams financieel wel eens een flinke knauw zouden kunnen gaan krijgen, nu de eerste vier races tot nader order zijn uitgesteld. Dat zit zo: iedere Grand Prix betaalt een entry fee aan Liberty Media, om zo een plekje op de kalender te kunnen krijgen. Australië betaalt zo'n twintig miljoen euro, zo vertelt Paul Little van AGPC (promotor GP Australië, red.). 

Dat bedrag komt vooralsnog niet terecht bij Liberty Media. De bedragen die de Grands Prix van Bahrein, China en Vietnam betalen, komen dus ook niet bij Liberty Media terecht. Vanuit de pot met entry fees wordt ook het prijzengeld aan de Formule 1-teams betaald. Daar doemen dus financiële problemen op. Als de overheid de race cancelt, hoeft de entry fee namelijk niet betaalt te worden.

Guenther Steiner, teambaas van Haas, legt uit: 'Natuurlijk sparen we ook wel wat geld uit, doordat er niet gereden wordt.' Te denken valt aan reis- en verblijfkosten. Otmar Szafnauer, teambaas van Racing Point: 'We verwachten dat de pot vanuit waar wij worden betaald, kleiner zal zijn.'  Een kleine kanttekening wordt overigens nog wel geplaatst. Als de race later wordt ingehaald, moet de entry fee logischerwijs alsnog betaald worden. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws