Abiteboul: 'Ricciardo zal veel benaderd worden door andere partijen' Formule 1

Abiteboul: 'Ricciardo zal veel benaderd worden door andere partijen'

Door Christian Moerman 17 maart 2020 | 16:44


Cyril Abiteboul weet dat Daniel Ricciardo een van de meest begeerde coureurs van de huidige grid is. Daarom wil de Renault-teambaas vroeg ingrijpen in 2020 en weet hij dat de beginfase van het seizoen belangrijk wordt.

Juist in deze cruciale beginfase wil Abiteboul de Australiër overhalen. 'Ik denk dat we moeten kijken hoe de eerste races verlopen. Hebben we stappen gemaakt, hebben we meer vertrouwen in de auto? Integreert Ricciardo zich beter in het team? Hebben we vertrouwen in dit project op de lange termijn?'

'Ricciardo zal ongetwijfeld veel benaderd worden door andere partijen. Ik ben bang dat gesprekken in een stroomversnelling terecht kunnen komen, we moeten alert blijven dat we de mogelijkheid om hem te behouden niet verliezen', merkt de Fransman op tegenover CANAL+ en La Grille.

Abiteboul ziet Ricciardo blijven

Abiteboul denkt dat Ricciardo ondanks een matig eerste seizoen bij de Fransen vertrouwen houdt in zijn team: 'Ik denk dat Ricciardo vertrouwen heeft in de keuze die hij gemaakt heeft om naar Renault te komen, ondanks dat hij hevig bekritiseerd werd vanwege de keuze.'

'Wij willen een project ontwikkelen met coureur, technische en sportieve elementen. Hij is iemand die emotioneel handelt en ik denk dat hij met die emotionele instelling wil laten zien dat hij blij is met zijn keuze', concludeert hij. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws