2021-regelgeving overhevelen naar 2022? 'We hebben geen andere optie' Formule 1

2021-regelgeving overhevelen naar 2022? 'We hebben geen andere optie'

Door Christian Moerman 18 maart 2020 | 12:25


Liberty Media-topman Chase Carey heeft aangegeven dat negen van de tien teams voor een overheveling van de nieuwe regelgeving naar 2022 zijn. Alleen Ferrari heeft nog twijfels bij het aangepaste plan van de rechtenhouders van de Formule 1.

De Formule 1 loopt veel geld mis door de afgelaste races. Dit zal resulteren in minder prijzengeld, maar ook de sponsoren van de Formule 1-teams zijn bereid minder te betalen als er minder geracet wordt. 'Een financieel pijnlijk jaar dus, dat opgevolgd wordt door een extreem duur jaar.'

Vanaf 2021 zouden enorme aanpassingen in de regelgeving plaatsvinden. Een budgetplafond, standaard onderdelen en een simpeler aerodynamisch concept zouden op den duur de sport goedkoper moeten maken, maar de initiële investering blijft hoog.

Ferrari heeft tijd nodig

'Daarom heeft Chase Carey voorgesteld om deze wijzigingen een jaar uit te stellen.' Alleen de aerodynamische aanpassingen zouden dan nog doorgevoerd kunnen worden. Dit zou de teams - die dit jaar veel inkomsten mislopen - veel geld schelen.

'Vrijwel iedereen zag dit plan wel zitten, behalve Ferrari', meldt Auto, Motor und Sport. Hoewel de gevolgen van deze beslissing ook voor Ferrari gunstig zouden zijn, hebben ze aangegeven bedenktijd te willen.

Liberty Media biedt alternatief

Liberty Media suggereert een andere optie. Om de kleinere teams uit de problemen te houden wordt er in 2021 met 2020-bolides gereden, de vernieuwde regelgeving zou dan in 2022 pas in gaan.

 'Zo hoeven de teams niet twee bolides te bouwen en kunnen ze zich volledig focussen op de aerodynamische ontwikkelingen.' Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer is overtuigd: 'Gezien de huidige situatie hebben we geen andere optie.'

Mocht dit idee doorgang vinden, dan zou het 2020-seizoen eventueel doorgetrokken kunnen worden naar januari 2021. Het zou het dus makkelijker maken om alle races van 2020 te verrijden, de races die plaatsvinden in het zuidelijk halfrond kunnen 's winters verreden worden, het 2021-seizoen zou dan aftrappen in april. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws