FIA verplaatst zomerstop naar maart en april vanwege coronavirus Formule 1

FIA verplaatst zomerstop naar maart en april vanwege coronavirus

Door Gino Haverkamp 18 maart 2020 | 17:15


De FIA heeft de traditionele zomerstop naar voren gehaald, zo maakt de autosportbond bekend op haar eigen website. In de maanden maart en april moeten de fabrieken van de constructeurs 21 dagen gesloten blijven.

Dit is een noodzakelijke beslissing, omdat vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus er in maart en april geen Formule 1-races gehouden kunnen worden. Door de zomerstop, die doorgaans van eind juli tot eind augustus loopt, naar voren te halen, komen er in juli en augustus plekken vrij om reeds uitgestelde races in te halen.

Precieze data onbekend

Tot nu toe zijn de races in Bahrein, China en Vietnam uitgesteld, terwijl er ook onzekerheid heerst over het doorgaan van de Grand Prix van Nederland en Grand Prix van Spanje. Door de traditionele zomerbreak naar voren te halen, kunnen die races in de zomer ingehaald worden. Voorwaarde is wel dat het coronavirus wat meer ingedampt is ten opzichte van de huidige situatie. De Australische GP wordt waarschijnlijk niet ingehaald, aangezien deze officieel afgelast is en niet uitgesteld.

Wanneer de fabrieken precies dicht moeten, communiceert de FIA niet. Er wordt enkel gesproken over een sluiten van 21 achtereenvolgende dagen in de maanden maart en april. De Ferrari-fabriek in Maranello is reeds dichtgegaan vanwege de vele coronabesmettingen in de regio daar. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws